Het homofobe geboortestadje van Michele Bachmann

Homojongen doodgeslagen in de 'godvrezende gemeenschap'

De Republikeinse politica Michele Bachmann is aan een opmars bezig binnen haar partij. Door een moord, vorige week, kwam ook weer even voor het voetlicht hoe conservatief haar geboortestadje eigenlijk is. Het slachtoffer: een 19-jarige homojongen.

Ze kán je bijna niet ontgaan zijn, maar voor de zekerheid: op de foto zie je politica Michele Bachmann. Ze is het nieuwste paradepaardje van de Amerikaanse Republikeinse partij, in de running om voor de partij uit te komen als presidentskandidaat en daarmee qua imago de opvolger van de niet al te snuggere Sarah ("Ik kan Rusland zien vanaf mijn huis") Palin. 

Bachmann is tegenwoordig favoriet bij veel Republikeinen en tegelijkertijd bezig de hoon van Democratisch Amerika op haar hals te halen. Toevallig onder meer óók met een Rusland-gerelateerde opmerking, want Bachmann bekoorde eerder deze week nog de wereldpers door over de Sovjet-Unie te praten alsof die nog bestond; terwijl de Sovjets al weer twintig jaar geleden de handdoek in de ring gooiden. 

Nou, díe Bachmann dus, die heeft inmiddels ook al haar eigen sterke staaltje homofobie tentoongespreid. Zo streek ze homoseksueel Amerika al tegen haren in door zich herhaaldelijk tegen het 'homohuwelijk'uit te spreken als ware dat de bron van al het kwaad binnen een gezin. Ze zou het 'homohuwelijk' vergeleken hebben met het bombardement van Pearl Harbour en laat verder eigenlijk geen moment onbenut om haar haat jegens homo's te benadrukken. 

Natuurlijk wordt bij zulke politici ook altijd even gekeken naar hun herkomst. Michele groeide op in Waterloo in de staat Iowa; een politiek gematigd plaatsje met pak 'm beet 65.000 inwoners. Wel een tikje gelovig, dat wel, maar tot zover niks nieuws onder de Amerikaanse zon. Tot afgelopen week. 

Toen werd namelijk de 19-jarige Marcellus Andrews uit Waterloo doodgeschopt en -geslagen door een aantal van zijn leeftijdsgenoten. 

Marcellus was een 'African American', homo, en op bezoek bij twee vriendinnen. Toen die twee meiden even een ommetje gingen maken, drong een groep jongeren het huis binnen en begon Marcellus uit te schelden met termen als 'homo' en 'flikker'. 

De twee meiden hoorden de herrie en snelden terug naar huis, alleen maar om te merken dat ze eigenlijk al te laat waren: een vechtpartij ontstond. Ergens tijdens dat geweld kreeg Marcellus een aantal klappen tegen zijn lichaam en hoofd. Hij zakte versuft in elkaar. Vanaf donderdagavond lag hij aan het infuus. Op vrijdag werd hij daar vanaf gehaald, en afgelopen zondag overleed hij. 

Op Facebook is geschokt gereageerd op het voorval, maar het legde één ding haarfijn bloot: in het geboortestadje van een van de meest populaire Republikeinse politici van dit moment, is homofobie aan de orde van de dag. En tot overmaat van ramp, is de dood van een homoseksuele donkere jongen al helemaal koren op de molen van conservatief Amerika - hoe eng dat ook moge klinken. 

Wie rondklikt op Amerikaanse sites, komt in de rechts-christelijke hoek van het web genoeg reacties tegen die geen enkel kwaad zien in wat er gebeurde met de jonge Marcellus. En ook binnen zijn geboortestadje roept het voorval niet alleen een diep gevoel van triestheid op, maar bestaan er genoeg partijen die zijn dood aangrijpen om eerder blijdschap uit te spreken; het was immers toch maar een vieze homo. 

In 2012 zijn er weer presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Het is voor Amerikaanse homo's te hopen dat Michele Bachmann nog genoeg blunders begaat. 

Als extraatje: een filmpje met Michele Bachmann, waarin ze onder meer zegt: "Hoe dankbaar ben ik voor Waterloo. Voor deze schitterende, nette, godvrezende gemeenschap". Tja. 

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus