Jubileum: 25 jaar MVS in de OBA

Bundeling van organisaties exposeert tot eind mei

Herdenken, vieren en verbinden. Een bundeling van homo-organisaties organiseert tot eind mei een tentoonstelling over ontmoetingen. Centraal staat het 25-jarig bestaan van het homomonument aan de voet van de Amsterdamse Westerkerk, maar ook MVS, De Trut, Gay Swim Amsterdam en tal van andere organisaties vieren tegelijkertijd hun jubileum mee!

De tentoonstelling Naar Vriendschap Zulk Een Mateloos Verlangen viert het 25-jarig bestaan van het Homomonument. Het gedenkteken begon als een fysieke plek om homoslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, maar met de toenemende homo-emancipatie groeide het uit tot een plek om niet alleen te herdenken, maar ook om te vieren en elkaar te ontmoeten.

Naast het jubilerende Homomonument staan in een speciale tentoonstelling in de OBA in Amsterdam de komende weken Disco de Trut, Lesbisch koor Dissonant, Gay Swim Amsterdam, Gay Men's Chorus Manoeuvre, MVS Gaystation, Secret Garden en Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht centraal.

Al die organisaties weerspiegelen de mogelijkheden die er sinds 1987 zijn om je als homo of lesbo te uiten, je rechten te verdedigen of je bestaan te vieren. Zwemmend, dansen, zingend, marcherend en radio- en tv-makend wordt er vorm gegeven aan het hedendaagse homoleven. Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen!

De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot eind mei 2012.

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus