ESF | 'Zweden wint Songfestival'

Poll-stemmers profielensite Gay.nl kiezen Zweden

Een meerderheid van de profielhouders op datingsite Gay.nl weet het zeker: kandidaat Zweden gaat het Eurovisie Songfestival 2012 winnen.

(Toevoeging redactie, 26-05-2012: Zweden is écht de winnaar geworden van het Eurovisie Songfestival 2012. Klik hier voor de hele uitslag.) 

Zangeres Loreen is met haar nummer Euphoria de favoriet van de bezoekers van de site, ze kreeg 35 procent van de stemmen. Noorwegen en Rusland maken volgens de stemmers op de poll de grootste kans om respectievelijk tweede en derde te worden.

Zweden treedt net als Nederland op in de tweede halve finale, aanstaande donderdag 24 mei. Dinsdag 22 mei is de eerste halve finale, waarin onder meer België meedoet. De grote finale van het Eurovisie Songfestival 2012 vindt plaats op zaterdag 26 mei.

Prijs
Speciaal voor de poll heeft Gay.nl ook een eigen prijs in het leven geroepen: de OUT Music Award. Met het behalen van de meeste stemmen is die dit jaar voor Loreen. In 2010 kreeg de Duitse Lena 'm, en in 2011 de Zweedse inzending, Eric Saade.

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus