MVS audities

Altijd al tv of radio willen maken?

MVS Gaystation is dé omroep voor en door lesbo’s, homo’s, bi’s, transgenders en medestanders. Onze vrijwilligers zijn eigenwijze programmamakers en brengen nieuws, muziek, kunst en cultuur voor Amsterdam en omstreken. In december 2012 hielden we audities voor programmamakers die vanaf januari 2013 radio of televisie wilden maken.

LET OP! 

De MVS Auditiemaand 2012 is inmiddels gesloten. Maar MVS staat altijd open voor nieuw talent. Op mvs.nl/werk lees je omschrijvingen van mogelijke vacatures en functies waar we altijd enthousiaste krachten voor kunnen gebruiken. Stuur ons gewoon eens een mailtje! 

 


 

MVS Radio

MVS-radio op zaterdag bestaat op dit moment uit twee shows: De Roze Kijk en Lollipop. De ambitie is om vier radioshows te hebben, zodat we elke zaterdag van de maand ons publiek een ander soort programma voor kunnen schotelen.

We zoeken: (op zijn minst) twee hoofdredacteuren/coördinatoren met initiatief, visie en organisatorisch vermogen om (ieder) een (eigen) radiouitzending van twee uur op een interessante (en baanbrekende) manier te vullen. Daarnaast zijn we op zoek naar redacteuren/presentatoren met (of zonder) specialiteit om deze twee uur samen met de coördinatoren te vullen.

Audities

Hoofdredacteur: heb jij een goed idee voor een eigen programma op MVS Radio? Verwerk dan je visie voor het maken van twee uur radio aan in maximaal 5 minuten audio (MP3), waarbij je blijk geeft van het mogelijke format van je radioprogramma. Stuur deze auditie - samen met je contactgegevens - vóór vrijdag 28 december naar info@mvs.nl 

Redacteur/presentator: Kun je goed interviewen of items aan elkaar babbelen? Of heb je een passie voor reportages of simpelweg een buitengewone muzieksmaak waar je enthousiast over kunt vertellen? Laat ons genieten van jouw expertise en leg ons in maximaal 3 minuten audio (MP3) uit waarom je een verrijking zou zijn voor MVS Radio. Stuur je auditie - samen met je contactgegevens - vóór vrijdag 28 december naar info@mvs.nl.

De inzendingen hoeven niet uit te blinken in technische kwaliteit, zolang je MVS maar weet te overtuigen van je enthousiasme voor het medium en/of het onderwerp dat je behandelt. 

MVS TV

MVS-televisie heeft nu twee teams die zelf redactie en camera voeren, met wisselende presentatoren, zoals Martin C. de Waal, Diva Mayday, Joost ten Broek, Menne Vellinga en Inssaf Uariachi.

De ambitie is om twee extra teams te vormen en de tv-redactie te versterken. Als team ga je, meestal met zijn tweeën, op stap met een camera en microfoon om gebeurtenissen in de lesbo-, homo-, bi-, en transgendergemeenschappen van Amsterdam te verslaan. Kun je zelf monteren, dan is dat een pré.

Audities

Maak samen (of alleen) een video-item van maximaal 5 minuten (MOV) en stuur dit, samen met je contactgegevens, uiterlijk maandag 31 december op naar info@mvs.nl. Hou alsjeblieft rekening met de bestandsgrootte: je kunt ook overwegen om je bestand via Wetransfer.com door te sturen. Let wel: cameratalent dat zelf kan monteren is extra welkom!

De inzendingen hoeven niet uit te blinken in technische kwaliteit, zolang je MVS maar weet te overtuigen van je enthousiasme voor het medium en/of het onderwerp dat je behandelt. 

Meer info

Vrijwiligers van MVS moeten rekenen op zo’n tien uur tijdsinvestering per maand; dus twee tot drie uurtjes per week. Afhankelijk van je rol en de passie waarmee je je rol vormgeeft, kan dit meer of minder zijn; daarin laten we iedereen in overleg altijd vrij.

Sluitingsdatum + vervolg

De sluitingsdatum voor het insturen van je radio-auditie is donderdag 27 december. Als we je inzending interessant vinden, dan kunnen we je vragen om al op zaterdag 29 december je inzending live op de radio toe te komen lichten.

De sluitingsdatum voor de televisie-auditie is 31 december. Begin januari word je dan uitgenodigd om je ambities in een gesprek nader toe te lichten.

Nog vragen?

Heb je nog vragen: mail naar info@mvs.nl.
Meer informatie vind je sowieso ook via de onderstaande links:

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!