Video | Lesbo-Julia ruilt leven met reli-Britt

KRO Puberruil brengt contrasten in beeld

In het KRO-programma Puberruil was dinsdagavond de excentrieke en openlijk lesbische Julia te zien, die met haar moeder op de Amsterdamse Wallen woont. Julia verruilde haar leven een poos met de strenggelovige Britt uit Mijdrecht...

  Julia woont midden in het beroemde red light district van Amsterdam. De dames achter de ramen zijn haar vriendinnen en ze drinkt dan ook regelmatig een kopje koffie met haar overburen.

Haar vrienden zijn net zo kleurrijk als de wijk waarin ze woont, veel van hen zijn homo of lesbisch. Niet zo vreemd, want Julia zelf valt ook op vrouwen. Samen met haar vrienden is ze veel te vinden in de Amsterdamse gayscene.

Ze volgt een opleiding tot grimeuse en haalt haar kwasten in het dagelijks leven ook vaak te voorschijn. Zonder nepwimpers gaat ze namelijk de deur niet uit en ook haar travestievrienden tovert ze om tot prachtige dames. Al werken ze zelf wel hun make-up graag even bij. Julia houdt van een drankje en een sigaretje en is dol op haar kleurrijke leven in het centrum van Amsterdam.

En dan haar tegenhanger...

 Het leven van Britt staat in het teken van haar liefde voor God. Twee jaar geleden zag Britt het licht toen ze door vrienden werd meegenomen naar een genezingsdienst, haar leven veranderde toen ze daar een handoplegging kreeg.

Britt heeft rust gevonden bij God en gaat sindsdien naar Bijbelstudies, bezoekt minstens drie keer in de week de kerk, zit in het gebedsteam om voor anderen te bidden en danst in het weekend samen met haar vrienden op christelijke feesten.Op die feesten worden geen nummers gedraaid waarin wordt gevloekt, want dat is uit den boze. Ook alcohol en drugs zijn op die feesten verboden. Britt vindt namelijk dat je goed voor je lichaam moet zorgen, omdat het een stukje van God is.

Seks is iets wat een man en vrouw met elkaar delen, maar wel pas als ze getrouwd zijn. Ze is van plan om over een jaar met haar vriend Gerrit in het huwelijksbootje te stappen en samen naar Kenia te reizen om daar vrijwilligerswerk te doen.

Bekijk de uitzending van KRO's Puberruil hier:

 

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.


Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus