Oproep | Kandidaten voor Jos Brink Prijs 2013

Voordracht kandidaten loopt nog tot 1 maart 2013

Het is weer zover! Iedere twee jaar roept de minister die verantwoordelijk is voor homo-emancipatie iedereen op om kandidaten voor te dragen voor de Jos Brink Prijs en de Innovatieprijs voor homo-emancipatie. Dit jaar, 2013, wordt de prijs weer uitgereikt - en iedereen kan kandiaten voordragen.

De Jos Brink Prijs is een oeuvre prijs en een kroon op het werk van een persoon, groep of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mannen en vrouwen en transgender personen (LHBT-personen).

De prijzen worden uitgereikt op 17 mei 2013 tijdens de International Day against homophobia(IDAHO) in theater Diligentia in Den Haag.

Met het uitreiken van de Jos Brink homo-emancipatieprijs onderstreept het kabinet de betekenis van homo-emancipatie als onderdeel van het algemene regeringsbeleid en het belang dat zij hecht aan de bevordering van de sociale acceptatie van deze groep in de Nederlandse samenleving en daarbuiten. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €10.000 en een kunstobject. De winnaar van de Innovatieprijs ontvangt een geldbedrag van €1.000.

De Regeringsprijs is vernoemd naar Jos Brink (1942-2007) die zich op diverse manieren heeft ingezet voor de acceptatie van homoseksualiteit. De prijs is in 2009 uitgereikt aan Henk Krol van de Gaykrant en de Stichting Vrienden van de Gay krant en in 2011 aan de Vrijwilligers van het COC. De prijs wordt toegekend vanwege een buitengewone bijdrage aan de sociale acceptatie van homoseksuelen en transgenders in ons land.

Voordracht insturen Jos Brink Prijs 2013

Wil je iemand voordragen voor de Jos Brink prijs of voor de innovatieprijs? Dan kun je het voordrachtformulier downloaden en ingevuld mailen of opsturen naar s.jehee@minocw.nl of via de post naar Secretariaat Jury Jos Brink prijs, t.a.v. Ben Baks, ipc 5500, p/a Ministerie van OCW, Postbus 16375, 2500 BJ Den Haag.

Een voordracht insturen is mogelijk tot 1 maart 2013. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Personen, groepen of instellingen die subsidie van het Rijk krijgen, zijn uitgesloten van deelname. Dit geldt ook voor eerdere winnaars en huidige juryleden. De jury bestaat uit Sara Kroos (voorzitter), Karin Bloemen, Arthur Japin, Jörgen Raymann en Rik van de Westelaken.

Kandidaten kunnen worden voorgedragen door het  nominatieformulier voor de Jos Brink Prijs of het nominatieformulier voor de innovatieprijs in te vullen.

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus