Over MVS

MVS Gaystation is een van oorsprong Amsterdamse omroep voor, door en over homo's, lesbo's, biseksuelen, travestieten en transgenders en iedereen die interesse heeft in onze programma's of onze doelgroep. We brengen nieuws, reportages en achtergronden met een zo breed mogelijke invalshoek. Bij MVS geen gepreek, maar gewoon dát waar het op staat. (Al dan niet met een lach, een traan, en scoops rondgestrooid waar nodig.)

MVS geeft 'de homogemeenschap' een stem en een gezicht. Jong en oud, autochtoon en allochtoon, dom en slim, dik en dun, man, vrouw en alles daar tussenin. Dat doen we op zoveel mogelijk kanalen: radio, tv en internet.

Van krakerszender tot mediaplatform

MVS Gaystation is ontstaan uit een illegale homo/lesbische radiogroep die in 1984 begon met uitzenden via de Amsterdamse Krakersradio. MVS stond toen nog nadrukkelijk voor 'Man, Vrouw, Seksualiteit'. Na twee woelige jaren stak MVS op Koninginnedag 1986 écht van wal en begon als vrijwilligersorganisatie op regelmatige basis radioprogramma's uit te zenden. Niet veel later volgde televisie, en MVS Media was geboren.

Jaren van succesvol radio- en tv-maken volgden, en toen stak het internet de kop op. De nieuwste tak aan de boom is dan ook alweer sinds 1996 (in verschillende vormen) deze website, mvs.nl, waarmee MVS Media uiteindelijk werd omgevormd tot MVS Gaystation. Een tv- en radiostation, maar ook een basis, een thuisplek, een homepage. 

Het doel van MVS

De doelstellingen van MVS zijn het bestrijden van vooroordelen over de homogemeenschap en het meewerken aan emancipatie door het geven van informatie voor de GLBT (Gay, Lesbian, Bisexual en Transgender) doelgroep. Daarom maken we radio- en tv-programma's en onderhouden we een succesvolle website. Allemaal kanalen die allemaal op hun eigen manier berichten over onze doelgroep in binnen- en buitenland.

Vergis je niet: we bestrijden de vooroordelen niet door 'te roepen dat iets slecht is'. We bestrijden ze door de doelgroep zichtbaar te maken. Door te laten zien dat de wereld divers is, dat geen enkel mens hetzelfde is en dat overal iedereen anders is. Dat lijken feiten die helaas maar al te vaak vergeten worden. Door onze programma's en door ons internetaanbod hopen we in ieder geval steeds weer die ene druppel op de gloeiende plaat te zijn die we al zijn sinds we als krakerszender begonnen.

NL94INGB0004523475 (ING Bank) - KvK 41204731

Steun MVS Gaystation met een (vaste) donatie!

MVS bestaat dankzij giften van donateurs. Voor het opvangen van onvoorziene kosten kunnen we altijd steun van kijkers, luisteraars, lezers en sympathisanten gebruiken. 

Je helpt met een paar euro al een heleboel, want vele beetjes maken een hoop. Zoals duidelijk mag zijn, is MVS een non-profit organisatie die volledig op vrijwilligers draait. Dat betekent dat iedere cent van je bijdrage naar het draaiende houden van MVS en haar programma's gaat. 

We gebruiken je bijdrage voor hele praktische dingen, zoals het huren van studio's bij Salto en het onderhoud van onze audio- en video-apparatuur. 

Wil je daar meer informatie over, neem dan contact met ons op via de gegevens bovenaan deze pagina. We geven met alle liefde antwoord op al je vragen. Bovendien is er voor gulle donateurs altijd de mogelijkheid om een keer een uitzending van MVS bij te wonen, of om bijvoorbeeld eens met een cameraploeg op pad te gaan om even mee te kijken. 

Hoe steun je ons? 

Maak je bijdrage over naar:
NL94INGB0004523475 (ING Bank)
tnv Stichting MVS Media
te Amsterdam

(Vergeet niet je mailadres, telefoonnummer of postadres te vermelden, dan kunnen we je bedanken! Dit is natuurlijk niet verplicht: anonieme giften zijn ook mogelijk.)

MVS Media Amsterdam is bij de Kamer van Koophandel geregistreerd onder KvK-nummer 41204731.