Studio 45

Harold Thiehatten presenteert coole mensen met een vleugje disco

Studio 45 is een radioprogramma van MVS op SALTO in de regio groot Amsterdam, iedere derde zaterdag van de maand tussen 19.00 en 20.00 uur . Presentator Harold Thiehatten bekend energy healer neemt ons mee in de wereld van kunst cultuur en wetenschap en spiritualiteit Tijdens iedere uitzending ontvangt hij gasten die diepgaand geïnterviewd worden over hun visie op het heden , verleden en toekomst . Waar komen we vandaan , waar staan ze nu , en waar gaan ze naar toe? Deze serieuze talkshow wordt op luchtige wijze muzikaal onderbroken door met disco hits. Studio 45 wordt uitgezonden in groot Amsterdam op de kabel 103.3, in de ether 106.8 en live online via http://salto.nl/streamplayer/radio/stadsfm_live.asp . De uitzendingen worden gearchiveerd op www.mixcloud.com/harold-thiehatten

Kijk voor meer informatie op de eigen website: http://www.mixcloud.com/harold-thiehatten

Studio 45 gemist?

Uitzendingen zijn ook online te beluisteren!

Via Stads FM On demand van Salto. Hieronder vind je een lijst van uitzendingen je meteen kunt luisteren. Daaronder staat een archief van uitzendingen die inmiddels niet meer te beluisteren zijn.15 juni: Havana Saints and fools

Danscafé Havana opende 30 jaar geleden zijn deuren in de Reguliersdwarsstraat. In het decennium wat volgde zorgden zij er mede voor dat de Reguliersdwarsstraat wereldfaam genoot en het maakte van Amsterdam Gay capitol of the World.

Ronduit spectaculair waren de grootse Hollywood feesten in samenwerking de fameuze discotheek de IT . Vanuit de Havana vertrok de grootse straatparade naar de IT die Amsterdam ooit gekend heeft. Vanuit de Havana brak Nicky Nicole definitief door als supermodel  in de destijds spectaculaire Travestieshow op de Nederlandse tv . De Teadance werd geïntroduceerd in Nederland , en ook de musical wereld kwam met een wekelijkse show waar onder  meer Tony Neef en Stanley Burleson optraden voor een uitzinnig publiek.

De Havana was de ontmoetingsplek waar je kwam of te zien of gezien te worden , iedereen voelde zich thuis en vond zijn/haar plek binnen deze bruisende onderneming.

Nu  30 jaar later is het tijd voor een reünie, op 30 juni komen alle klanten en medewerkers samen in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat  bij de SOHO.

In de studio praten we met de crew  van de Havana

 

Klik hier om deze uitzending te beluisteren25 mei: Mathilde Revival

Er is in de 20e eeuw geen periode kleurrijker geweest dan de jaren 70. Optimisme en idealisme is de toon van de wind die door Amsterdam waait, de blik wordt op de toekomst gericht Mathilde en Fong-Leng zijn beiden bij uitstek representant van de jaren 70.

Mathilde is jong getrouwd met de magisch realist schilder Carel Willink . Door de onbevangenheid en flair van zijn vrouw krijgt zijn werk vernieuwde aandacht en aanzien Als het echtpaar voor het eerst de studio van Fong-Leng binnen loopt is Mathilde op slag verliefd op de schitterende creaties die in de winkel hangen. Met de kennis van nu is dat een historisch moment te noemen. Wat volgt is een kleurrijke periode waarin Mathilde uitgroeide van sierlijke paradijsvogel naar  fenomeen.

Nu 50 jaar na de eerste ontmoeting blijkt Mathilde schier onsterfelijk, nog steeds spreekt Mathilde tot de verbeelding. Ze dient als inspiratie van menig  kunstenaar en artiest . De  afgelopen periode heeft het dorp Ruurlo de handen ineen geslagen voor een Mathilde festival. Fong-Leng heeft groots uitgepakt door de etalage in de dorpstraat in te richten, en vele kunstenaars hebben werk gemaakt geïnspireerd op Mathilde hangen in galerie de Smidse in het hart van Ruurlo. Haar vriend Adrian Stahlecker noemt het een Mathilde revival !

Klik hier om deze uitzending te beluisteren18 mei: Arcade

Een speciale songfestival uitzending van de programma makers van Kulti Kulti en Studio45

Het lijkt er op dat het nummer Arcade van Duncan Laurence geschiedenis gaat schrijven door voor het eerst sinds 44  jaar een songfestival overwinning voor Nederland gaat winnen.  Daarom nemen we in de uitzending afscheid van Dinge-Dong .

Verder draaien we de meest memorabele songfestival hits van toen en nu .

Klik hier om deze uitzending te beluisteren20 april: Lionstorm

Te  gast in de studio Gale Rama en Sterresoet van Schooten van het kunstenaarscollectief en Hip-Hop duo Lionstorm. Bij het gebrek aan lesbische voorbeelden in de mainstream media zijn ze vast besloten om zelf een role model te worden . In het instagram tijdperk worden sommige  foto’s overnacht iconisch , zelden staat er een koppel op van het zelfde geslacht. Lionstorm legt deze postmoderne klassiekers onder de loep en geeft ze een same sex makeover . Lionstorm brengt een kleding lijn uit en zijn een crowdfundactie begonnen op voor de kunst om hun eerste nummer te produceren.

Hoog tijd om deze dames uit te nodigen in de studio nog voor het Queer tijdperk van Lionstorm aanbreekt !

Klik hier om deze uitzending te beluisteren16 maart: You can't stop the music

Bijna iedereen kent ze David Hodo, Alex Briley, Felipe Rose, Victor Willis en Glenn Huhges ook bekend als de Village people. Eind jaren 70 waren ze een regelrechte disco sensatie met hun mega hits YMCA, in the Navy en Go west. Nu 40 jaar later zijn deze nummers disco klasiekers die nooit ontbreken op feestavonden.

 

Met zeker 10 studio albums een speelfilm een live album en een aantal verzamelalbums kan niemand meer om de Village people heen.  

 

Te gast in de studio Mario de Laat hij verteld over zijn ontmoeting met de Village people in Las Vegas welke een totaal verassende  kreeg . En zijn leven op toernee met de Village people waar hij de concerten op beeld vastlegde.

 

 

Klik hier om deze uitzending te beluisteren16 februari: CODEX

Voor deze uitzending ben ik te gast in de verf fabriek  het atelier van kunstenaar Gerti Bierenbroodspot. De afgelopen jaren heeft Gerti Bierenbroodspot gewerkt aan haar CODEX . Een prachtig, persoonlijk en indrukwekkend kunstobject /boek met een koperen kaft, met verhalen en kunst werken over de vele reizen die ze maakte  in haar leven waarbij archeologie centraal staat.

Speciaal voor Studio45 draagt Gerti Bierenbroodspot enkele verhalen voor uit de CODEX.

Klik hier om deze uitzending te beluisteren19 januari: The Wall

In november 2019 is het 30 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Het Goethe-instituut Niederlande viert dit jubileum met de tentoonstelling ‘Ein Holländer in Berlin’. De Nederlandse danser en kunstenaar Erik Roland Feenstra leefde in de jaren 80 van de vorige eeuw in West-Berlijn aan de Stresemannstraße in Kreuzberg met uitzicht op de muur. Met zijn schilderijen heeft hij zijn impressies van door de muur in tweeën gesplitste stad vastgehouden. Toen vorig jaar het einde van zijn leven naderde kwamen de schilderijen uit zijn archief waarbij zijn vrienden direct het kunsthistorische belang van deze serie schilderijen inzagen. In de weken voor zijn overlijden heeft Erik samen met een groep vrienden de tentoonstelling kunnen voorbereiden. Te gast in de studio curator en medewerker van het Goethe-instituut Wolfgang Schreiber

Klik hier om deze uitzending te beluisteren15 december: Starlight

Een bomvolle uitzending deze keer, te gast zijn fotograaf Rene Zuiderveld, vanaf zondag 16 december is zijn werk te bewonderen in Bayu, Food and Artspace op de Haarlemmerdijk 135c in Amsterdam. Daarnaast vaste gast van de show zanger Pete Statham wiens album ‘life’ deze week zijn première beleeft natuurlijk draaien we een aantal nummers. En de niet genoeg geprezen Wil Groot, net terug van een reis naar Zuid Afrika voor zijn stichting Willen en Doen. Waar hij zich als een moderne missionaris inzet voor kinderen met HIV.

Klik hier om deze uitzending te beluisteren24 november: Staying Alive

Op 1 december is het Wereld Aidsdag, het is een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij de strijd tegen aids en wordt er opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv of aids. Te gast in de uitzending Wolfgang Schreiber actief lid van de HIV vereniging en frontman van de afdeling long time survivors. Long time survivors zijn de groep mensen die voor het gebruik van de combinatie therapie al geïnfecteerd waren met het HIV virus. Deze groep mensen die de eerste combinatie therapieën kregen voorgeschreven waren de proefkonijnen voor de minder schadelijke combinatie therapieën van tegenwoordig. Vrijwel alle long time survivors hebben hun toekomst perspectief drastisch aangepast , Wolfgang verteld over zijn leven als long time survivor en wat de HIV vereniging voor deze veteranen betekend .

Klik hier om deze uitzending te beluisteren17 november: Harold Thiehatten presenteert coole mensen met een vleugje disco

Klik hier om deze uitzending te beluisteren20 oktober: Harold Thiehatten presenteert coole mensen met een vleugje disco

Klik hier om deze uitzending te beluisteren15 september: Move your body

Regelmatig worden wij aangemoedigd om te gaan sporten, want het is goed voor het lichaam. Maar hoe maak je die keuze ? Welke sport past bij jou? Wanneer begin je met sporten en tot op welke leeftijd? Te gast in de studio Cor hij geeft bootcamps en fitwalks in het Westerpark, Linda de Wolf geeft Pilates lessen en Fascia release workshops door de gehele stad, en Aleida van Poelgeest die in haar eigen studio zich vooral toelegt op Gyrotonic en Gyrokinisis een bewegings oefening die nog niet zo lang geleden in Europa is geïntroduceerd.

Klik hier om deze uitzending te beluisteren18 augustus: Droom van een vrijbuiter

Te gast in de uitzending Wil Groot schrijver van het boek ‘droom van een vrijbuiter’ en zijn Stichting Willen en Doen. Jaren geleden kreeg Wil een boek in handen met aidsverhalen uit Zuid-Afrika . Dat boek raakte hem omdat hij zelf ook seropositief is . Die nacht droomde hij over weeskinderen in Zuid-Afrika waar hij een huis voor zou bouwen. Zijn besluit staat vast hij gaat die droom verwezenlijken . Niet veel later vertrekt Wil naar Zuid-Afrika en zijn stichting Willen en Doen is geboren. Droom van een vrijbuiter geeft een bijzondere blik op het werk van Wil Groot in de Zuid-Afrikaanse townships met de weeskinderen waarvan hij de jongens steevast Ciske noemt . Waar loopt hij tegenaan in een land waar alles verschillend is dan bij ons , een land dat prachtig is maar tegelijkertijd keihard is zijn hoop voor een betere toekomst voor de kinderen van Zuid-Afrika nog niet is verloren . De wereld verbeteren is een kwestie van willen en doen Droom van een vrijbuiter is te verkrijgen via de stichting Willen en Doen . http://www.willenendoen.com

Klik hier om deze uitzending te beluisteren28 juli: Prideradio MVS

Een uitzending van de programmamakers van Kulti Kulti en Studio45. Afgelopen week was er de grote AIDS – conferentie in de stad , naast de aansprekende namen als Prinses Mabel en Prins Harry, zanger Elton John en oud president van de Verenigde staten Bill Clinton is er veel georganiseerd door onze community. Zo ging ik in gesprek met Wil Groot , zijn boek Droom van een vrijbuiter wordt morgen gelanceerd. Vandaag was ook de pridewalk, meer deelnemers dan ooit liepen mee omdat de tolerantie tegen homo’s steeds minder wordt , maar ook over de grenzen homoseksualiteit staat nog steeds in het wetboek van strafrecht in 73 landen. Gisteren waren we bij de generale repetitie van een enthousiaste dansgroep die vandaag heeft meegelopen.

Klik hier om deze uitzending te beluisteren21 juli: Harold Thiehatten presenteert coole mensen met een vleugje disco

Klik hier om deze uitzending te beluisteren

Archief

De programma's van MVS zijn tot twee maanden na uitzending nog online te beluisteren.
Onderstaande uitzendingen van Studio 45 zijn inmiddels gearchiveerd:

16 juni 2018: Mathilde 80
19 mei 2018: Yes I do
21 april 2018: Dingedong
17 maart 2018: Big City
17 februari 2018: Cage

Klik hier voor het volledige archief van Studio 45