Bouw aan je cv... Doe werkervaring op... 
Bouw mee aan iets unieks!


Sinds 1986 hebben al honderden vrijwilligers meegewerkt aan achtereenvolgens radio, tv en internet voor MVS. Bij onze omroep werken mediaprofessionals en mensen van buiten de mediawereld hand in hand. Ze zien de meest opvallende events, memorabale gebeurtenissen en de leukste feesten van dichtbij en houden samen honderden uren tv, radio en internet gaande. 

MVS discrimineert bepaald niet op werkervaring. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten en ervaring op te doen en zo MVS Gaystation steeds groter te laten worden. Alle werkzaamheden van MVS Radio, MVS TV en MVS Internet worden verricht door om en nabij de 40 vrijwilligers. ieder heeft zijn eigen expertise, en iedereen een plek, maar iedereen is anders. Een 'personeelsbeleid' dat we als omroep met verve uitdragen.

We zoeken nieuwe krachten!

Omdat we als vrijwilligersorganisatie geen personeelskosten hebben, maar wel grootse plannen. Dat biedt dus voor iedereen de ruimte om één, tien, twintig uur of fulltime (of wat je zelf ook maar handig lijkt) mee te werken aan onze organisatie. Op de pagina hieronder vind je een ruwe omschrijving van wat er zoal bij ons te doen valt.  

Interesse? Stuur een mail met de rol die je in gedachten hebt, je cv, motivatie en relevante informatie naar info@mvs.nl.

Redactie & planning

Als redacteur van MVS vorm je het hart van de organisatie. Je bent de oren, de ogen en de neus van de omroep. Waar zijn leuke feesten? Waar zijn mensen uit de doelgroep met interessante verhalen te vinden? Je houdt de agenda bij, maar je plant ook: waar kun je verhalen 'wegzetten'? 

Je zit op een plek waar je écht een sleutelpositie kunt gaan vervullen. Je houdt namelijk niet alleen bij wat er in de wereld van de doelgroep gebeurt, maar je bent natuurlijk ook op de hoogte van wat er binnen MVS gebeurt. Welke programma's zijn er? Wie presenteren ze? Wie filmen, wie monteren? En al die lijnen bundel je vervolgens tot één item, één programma, één uitzending... wat je maar wilt en waar wij maar plek hebben. 

Presentator

Presentatoren staan voor de taak om die enorme bak info die uit de doelgroep komt, om te vormen tot een overzichtelijk geheel in onze programma's. Dat kan een stand-upje zijn voor een tv-item, maar ook een vol uur live radio. En dat doe je soms mét een volle redactie, soms niet. Dat doe je soms ook onverwacht, als er brekend nieuws is. En soms heb je uuuuren de tijd om iemand uit te horen. 

Presentator bij MVS wordt dan ook niet zomaar iedereen. Je moet er goede ideeën voor hebben, lekker kunnen lullen en vooral kunnen improviseren. Maar: we staan altijd voor open voor suggesties, dus als je denkt dat je het kunt: kom maar op! 

Technicians / technici

De technici van MVS zijn de mensen die met schuifjes, mengpanelen, computers, draden, knoppen en stekkers kunnen werken. Beter kunnen we het eigenlijk niet samenvatten.

Ben jij die technicus die met hart en ziel technisch bezig is? Lijkt het je leuk om eens een radio-uitzending te schuiven? Of ga je graag eens op pad met een cameraman/vrouw om met haar/hem ervoor te zorgen dat er een perfect item op band komt te staan? Meld je dan zeer zeker aan! 

Camerawerk

Ga je graag op pad met een camera? Ben je in je hoofd altijd bezig met hoe 'dat shot had kunnen zijn'? Kun je zowel een docu schieten als een item bij een drukke bijeenkomst, of wil je dat leren? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Enige camera-ervaring is handig... Maar je moet tenminste de wil hebben om het te leren. 

Editors / montage

Een organisatie als MVS heeft de potentie om vele, vele uren materiaal per week te verzamelen. Veelal monteren verslaggevers, technici en andere medewerkers hun verhaal zelf, maar er is altijd méér te doen en hulp nodig. Daar komen de mensen om de hoek die het geweldig vinden om met audio of video te morrelen. 
Hoe lekker is het om van een bak ruw materiaal een mooi item te maken, en samen met de collega's ervoor te zorgen dat er een superstrak stuk tv op radio tot stand komt? Precies! 

Schrijver / webredacteur

De nieuwste loot aan de boom van MVS is MVS Internet. Inmiddels bestaat de site van MVS al weer een paar jaar, maar we willen groeien. Waar collega's van MVS TV of MVS Radio niet bij kunnen zijn, hoeft niet onopgemerkt voorbij te gaan voor onze volgers.

Daarom zoeken we webredacteuren. Schrijvers. Internetjournalisten. Mensen die graag schrijven. Of dat nu columns, nieuwsverhalen, fictie of andere vormen van geschreven woord zijn... we hebben plek voor, dus meld je aan!

Management

Een groeiende organisatie als MVS draait natuurlijk niet uit zichzelf. Hoewel de hoeveelheid werk per functie varieert, zoeken we altijd mensen met goede ideeën op het vlak van vrijwilligersmanagement, administratie, fondsenwerving, donateurswerving, promotie/marketing en sales.
Ben je ervaren op het vlak van een van bovenstaande roles, en lijkt het je wel wat om mee te bouwen aan MVS Gaystation? Neem dan zeker contact met ons op en stuur ons je ideeën! 

Verslaggever

Verslaggevers van MVS gaan op pad. In overleg en samenwerking met de redacteuren gaan ze naar debatten, feesten, openingen, toespraken, pleinfeesten, politieke events. Ze blijven in Amsterdam, ze gaan het land in... Ze zijn overal waar het maar nodig kan zijn. Van daaruit doen ze verslag: voor de camera, voor de radiomicrofoon of in tekst voor het web. Ze maken foto's, ze spreken hotshots, ze spreken de fans. 
Een verslaggever bij MVS zit niet stil tot hij/zij gebeld wordt voor een klus, maar werkt samen met de redactie én de technische crew om een item te maken. Zij/hij durft zijn mond open te trekken, is nieuwsgierig en betrokken.