Archief Studio 45

Overzicht van alle uitzendingen

Op deze pagina staat een compleet archief van alle uitzendingen van Studio 45 die gemaakt zijn.28 maart: Diva Fong-Leng

Te gast in de uitzending Deborah Faraone Mennela, regiseur van de documentaire Diva Fong-Leng. Deze documentaire beleeft morgen zijn TV premiere bij AVRO Close-up NPO2 23.05.

Deborah geeft duiding bij exclusieve audio fragmenten uit het archief van Fong-Leng en uit de documentaire . We luisteren naar de favoriete muziek van Fong-Leng15 februari: Diva Fong-Leng

Te gast in de studio regisseur Deborah Faraone Mennela .

Deborah is de regisseur  van de documentaire Diva Fong-Leng , deze documentaire beleefde  3 oktober haar première tijdens het Utrechts filmfestival.

AVRO Close-up zend dit  intieme portret van kunstenaar / modeontwerpster  uit  op 28 maart om 23.05 op NPO2

 18 januari: Rebel Rebel

Club RoXY in Amsterdam spreekt 20 jaar  na de sluiting  nog steeds tot de verbeelding. De RoXY was internationaal bekend wegens zijn extravagante en  theatrale uitstraling. Iedere zes weken onderging de club een transformatie door middel van decors. Legendarisch zijn de themafeesten zoals het LOVEBALL, het Oud-Hollandse acid feest , de midsummernightparty. Voor veel mensen was het  way of  life . Te gast  in de uitzending   Evert-Jan en Roger  ze hebben elkaar in de RoXY  ontmoet en zijn daar getrouwd  nu 25  jaar geleden. 21 december: Een disco kerstverhaal

Aan de hand van bekende discohits geven we  bij  Studio45 een verfrissende duiding aan het kerstverhaal. het verhaal van Maria die een baby gter wereld brengt , een kind van god21 september: Food for thought

In ons  welvarende land zijn er mensen die  aangewezen zijn  op  ondersteuning van de Voedselbank.

In deze  uitzending spreek ik met medewrkers van de voedselbank , ter voorbereiding was ik een middag te gast bij een uitgifte punt en zag de gedrevenheid  van de  vrijwilligers en de dankbaarheid van de gebruikers van de Voedselbank. Te  gast in de uitzending drie vrijwilligers die vertellen waar de voedselbank  voor staat , hun inbreng en hoe je in contact komt met de Voedselbank mocht je deze  ondersteuning nodig hebben.17 augustus: Best disco in town

In deze  uitzending staat de muziekale erfenis van Herni Belolo centraal. De Marokaanse Frans muziekproducer was samen met Jaques Morali de grote  man achter de successen van de Village People en The Ritchie family . Een grote man in het disco tijdperk !

In Frankrijk ontving hij in 2015  Chevalier of the order of arts and letters , een prestigeuze prijs voor kunstenaars die een belangrijke contributie hebben geleverd in de kunsten.

 03 augustus: Amsterdam Pride 2019

Een uitzending van de makers van Kulti Kulti en Studio45

Met sfeerreportages van de Prinsengracht , de dames van Lionstorm , Robert Weijers zingt een lied , en veel muziek .15 juni: Havana Saints and fools

Danscafé Havana opende 30 jaar geleden zijn deuren in de Reguliersdwarsstraat. In het decennium wat volgde zorgden zij er mede voor dat de Reguliersdwarsstraat wereldfaam genoot en het maakte van Amsterdam Gay capitol of the World.

Ronduit spectaculair waren de grootse Hollywood feesten in samenwerking de fameuze discotheek de IT . Vanuit de Havana vertrok de grootse straatparade naar de IT die Amsterdam ooit gekend heeft. Vanuit de Havana brak Nicky Nicole definitief door als supermodel  in de destijds spectaculaire Travestieshow op de Nederlandse tv . De Teadance werd geïntroduceerd in Nederland , en ook de musical wereld kwam met een wekelijkse show waar onder  meer Tony Neef en Stanley Burleson optraden voor een uitzinnig publiek.

De Havana was de ontmoetingsplek waar je kwam of te zien of gezien te worden , iedereen voelde zich thuis en vond zijn/haar plek binnen deze bruisende onderneming.

Nu  30 jaar later is het tijd voor een reünie, op 30 juni komen alle klanten en medewerkers samen in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat  bij de SOHO.

In de studio praten we met de crew  van de Havana

 25 mei: Mathilde Revival

Er is in de 20e eeuw geen periode kleurrijker geweest dan de jaren 70. Optimisme en idealisme is de toon van de wind die door Amsterdam waait, de blik wordt op de toekomst gericht Mathilde en Fong-Leng zijn beiden bij uitstek representant van de jaren 70.

Mathilde is jong getrouwd met de magisch realist schilder Carel Willink . Door de onbevangenheid en flair van zijn vrouw krijgt zijn werk vernieuwde aandacht en aanzien Als het echtpaar voor het eerst de studio van Fong-Leng binnen loopt is Mathilde op slag verliefd op de schitterende creaties die in de winkel hangen. Met de kennis van nu is dat een historisch moment te noemen. Wat volgt is een kleurrijke periode waarin Mathilde uitgroeide van sierlijke paradijsvogel naar  fenomeen.

Nu 50 jaar na de eerste ontmoeting blijkt Mathilde schier onsterfelijk, nog steeds spreekt Mathilde tot de verbeelding. Ze dient als inspiratie van menig  kunstenaar en artiest . De  afgelopen periode heeft het dorp Ruurlo de handen ineen geslagen voor een Mathilde festival. Fong-Leng heeft groots uitgepakt door de etalage in de dorpstraat in te richten, en vele kunstenaars hebben werk gemaakt geïnspireerd op Mathilde hangen in galerie de Smidse in het hart van Ruurlo. Haar vriend Adrian Stahlecker noemt het een Mathilde revival !18 mei: Arcade

Een speciale songfestival uitzending van de programma makers van Kulti Kulti en Studio45

Het lijkt er op dat het nummer Arcade van Duncan Laurence geschiedenis gaat schrijven door voor het eerst sinds 44  jaar een songfestival overwinning voor Nederland gaat winnen.  Daarom nemen we in de uitzending afscheid van Dinge-Dong .

Verder draaien we de meest memorabele songfestival hits van toen en nu .20 april: Lionstorm

Te  gast in de studio Gale Rama en Sterresoet van Schooten van het kunstenaarscollectief en Hip-Hop duo Lionstorm. Bij het gebrek aan lesbische voorbeelden in de mainstream media zijn ze vast besloten om zelf een role model te worden . In het instagram tijdperk worden sommige  foto’s overnacht iconisch , zelden staat er een koppel op van het zelfde geslacht. Lionstorm legt deze postmoderne klassiekers onder de loep en geeft ze een same sex makeover . Lionstorm brengt een kleding lijn uit en zijn een crowdfundactie begonnen op voor de kunst om hun eerste nummer te produceren.

Hoog tijd om deze dames uit te nodigen in de studio nog voor het Queer tijdperk van Lionstorm aanbreekt !16 maart: You can't stop the music

Bijna iedereen kent ze David Hodo, Alex Briley, Felipe Rose, Victor Willis en Glenn Huhges ook bekend als de Village people. Eind jaren 70 waren ze een regelrechte disco sensatie met hun mega hits YMCA, in the Navy en Go west. Nu 40 jaar later zijn deze nummers disco klasiekers die nooit ontbreken op feestavonden.

 

Met zeker 10 studio albums een speelfilm een live album en een aantal verzamelalbums kan niemand meer om de Village people heen.  

 

Te gast in de studio Mario de Laat hij verteld over zijn ontmoeting met de Village people in Las Vegas welke een totaal verassende  kreeg . En zijn leven op toernee met de Village people waar hij de concerten op beeld vastlegde.

 

 16 februari: CODEX

Voor deze uitzending ben ik te gast in de verf fabriek  het atelier van kunstenaar Gerti Bierenbroodspot. De afgelopen jaren heeft Gerti Bierenbroodspot gewerkt aan haar CODEX . Een prachtig, persoonlijk en indrukwekkend kunstobject /boek met een koperen kaft, met verhalen en kunst werken over de vele reizen die ze maakte  in haar leven waarbij archeologie centraal staat.

Speciaal voor Studio45 draagt Gerti Bierenbroodspot enkele verhalen voor uit de CODEX.19 januari: The Wall

In november 2019 is het 30 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Het Goethe-instituut Niederlande viert dit jubileum met de tentoonstelling ‘Ein Holländer in Berlin’. De Nederlandse danser en kunstenaar Erik Roland Feenstra leefde in de jaren 80 van de vorige eeuw in West-Berlijn aan de Stresemannstraße in Kreuzberg met uitzicht op de muur. Met zijn schilderijen heeft hij zijn impressies van door de muur in tweeën gesplitste stad vastgehouden. Toen vorig jaar het einde van zijn leven naderde kwamen de schilderijen uit zijn archief waarbij zijn vrienden direct het kunsthistorische belang van deze serie schilderijen inzagen. In de weken voor zijn overlijden heeft Erik samen met een groep vrienden de tentoonstelling kunnen voorbereiden. Te gast in de studio curator en medewerker van het Goethe-instituut Wolfgang Schreiber

15 december: Starlight

Een bomvolle uitzending deze keer, te gast zijn fotograaf Rene Zuiderveld, vanaf zondag 16 december is zijn werk te bewonderen in Bayu, Food and Artspace op de Haarlemmerdijk 135c in Amsterdam. Daarnaast vaste gast van de show zanger Pete Statham wiens album ‘life’ deze week zijn première beleeft natuurlijk draaien we een aantal nummers. En de niet genoeg geprezen Wil Groot, net terug van een reis naar Zuid Afrika voor zijn stichting Willen en Doen. Waar hij zich als een moderne missionaris inzet voor kinderen met HIV.

24 november: Staying Alive

Op 1 december is het Wereld Aidsdag, het is een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij de strijd tegen aids en wordt er opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv of aids. Te gast in de uitzending Wolfgang Schreiber actief lid van de HIV vereniging en frontman van de afdeling long time survivors. Long time survivors zijn de groep mensen die voor het gebruik van de combinatie therapie al geïnfecteerd waren met het HIV virus. Deze groep mensen die de eerste combinatie therapieën kregen voorgeschreven waren de proefkonijnen voor de minder schadelijke combinatie therapieën van tegenwoordig. Vrijwel alle long time survivors hebben hun toekomst perspectief drastisch aangepast , Wolfgang verteld over zijn leven als long time survivor en wat de HIV vereniging voor deze veteranen betekend .

17 november: Harold Thiehatten presenteert coole mensen met een vleugje disco20 oktober: Harold Thiehatten presenteert coole mensen met een vleugje disco15 september: Move your body

Regelmatig worden wij aangemoedigd om te gaan sporten, want het is goed voor het lichaam. Maar hoe maak je die keuze ? Welke sport past bij jou? Wanneer begin je met sporten en tot op welke leeftijd? Te gast in de studio Cor hij geeft bootcamps en fitwalks in het Westerpark, Linda de Wolf geeft Pilates lessen en Fascia release workshops door de gehele stad, en Aleida van Poelgeest die in haar eigen studio zich vooral toelegt op Gyrotonic en Gyrokinisis een bewegings oefening die nog niet zo lang geleden in Europa is geïntroduceerd.

18 augustus: Droom van een vrijbuiter

Te gast in de uitzending Wil Groot schrijver van het boek ‘droom van een vrijbuiter’ en zijn Stichting Willen en Doen. Jaren geleden kreeg Wil een boek in handen met aidsverhalen uit Zuid-Afrika . Dat boek raakte hem omdat hij zelf ook seropositief is . Die nacht droomde hij over weeskinderen in Zuid-Afrika waar hij een huis voor zou bouwen. Zijn besluit staat vast hij gaat die droom verwezenlijken . Niet veel later vertrekt Wil naar Zuid-Afrika en zijn stichting Willen en Doen is geboren. Droom van een vrijbuiter geeft een bijzondere blik op het werk van Wil Groot in de Zuid-Afrikaanse townships met de weeskinderen waarvan hij de jongens steevast Ciske noemt . Waar loopt hij tegenaan in een land waar alles verschillend is dan bij ons , een land dat prachtig is maar tegelijkertijd keihard is zijn hoop voor een betere toekomst voor de kinderen van Zuid-Afrika nog niet is verloren . De wereld verbeteren is een kwestie van willen en doen Droom van een vrijbuiter is te verkrijgen via de stichting Willen en Doen . http://www.willenendoen.com

28 juli: Prideradio MVS

Een uitzending van de programmamakers van Kulti Kulti en Studio45. Afgelopen week was er de grote AIDS – conferentie in de stad , naast de aansprekende namen als Prinses Mabel en Prins Harry, zanger Elton John en oud president van de Verenigde staten Bill Clinton is er veel georganiseerd door onze community. Zo ging ik in gesprek met Wil Groot , zijn boek Droom van een vrijbuiter wordt morgen gelanceerd. Vandaag was ook de pridewalk, meer deelnemers dan ooit liepen mee omdat de tolerantie tegen homo’s steeds minder wordt , maar ook over de grenzen homoseksualiteit staat nog steeds in het wetboek van strafrecht in 73 landen. Gisteren waren we bij de generale repetitie van een enthousiaste dansgroep die vandaag heeft meegelopen.

21 juli: Harold Thiehatten presenteert coole mensen met een vleugje disco16 juni: Mathilde 80

Mathilde Willink, 40 jaar na haar overlijden spreekt het fenomeen en levend kunstwerk nog steeds tot de verbeelding. Zo kreeg het schilderij ‘afscheid van Mathilde ‘ van Carel Willink afgelopen jaar een nieuwe bestemming in kasteel Ruurlo, waar ook een aantal creaties van Fong-Leng tentoongesteld worden , in de eerste maanden van 2017 trok deze tentoonstelling alleen al 150.000 bezoekers, waaronder rocklegende Mick Jagger. 7 Juli de geboortedag van Mathilde is in haar geboortestad Terneuzen uitgeroepen tot Mathildedag. Op deze dag wordt er een Mathilde festival georganiseerd waar een kleurrijk gezelschap van beeldende kunstenaars, modeontwerpers , muzikanten en paradijsvogels in Terneuzen de handen ineen hebben geslagen om de verjaardag van Mathilde te vieren met een groots kunstfestival . Hierdoor blijft Mathilde zichtbaar en blijft ze toekomstige generaties inspireren, zichtbaar als ze door de zon van anderen wordt beschenen, een illusie opgeroepen door mensen die haar nog steeds bewonderen. Te gast in de studio initiator van Mathildedag kunstenaar Roeland van der Kley en kunstenaar Tamara Jongsma

19 mei: Yes I do

Te gast in de studio Royalty deskundige van The house of Windsor Liesbeth Hartog. Windsor castle , het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld is voor de 16e keer het decor voor een Koninklijk huwelijk. De eerste Royal die daar in het huwelijk trad was in 1863 de zoon van Queen Victoria , Prins Eduard huwde daar de Deense prinses Alexandra. Het meest recente huwelijk was van Prins Charles met zijn Camilla. Vandaag is Windsor castle het decor voor het sprookjeshuwelijk van het jaar Prince Harry en Ms Megan Markle zijn daar vandaag in het huwelijk getreden.

21 april: Dingedong

Te gast in de studio songfestivalkenner en collectioneur Jan Greve. Als dan rond de klok van 21.00 uur de prelude ‘te Deum’ klinkt komen de weken van voorbereiding tot en climax, wat draagt de ster van het jaar is een dansje en vooral winnen we het Eurovisie songfestival ? Nederland kent 4 glorieuze overwinningen met als laatste overwinning in 1975 Teach-In met Ding-a-dong. De weken voorafgaand waren altijd spannend de voorrondes , TV gidsen werden uitgeplozen voor nieuws , Sandra Remer was geheel voorbereid op haar internationale carrière toen ze haar naam veranderde in Xandra om haar inzending Colorado kracht bij te zetten. In mijn jongenskamer waren de stille getuigen van mijn fascinatie voor het songfestival nog voor jaren zichtbaar. In de steunbalk naast mijn bed had ik met mijn bic-pen vol enthousiasme kreten als Brother hood of man en Bucks-Fizz forever geschreven. Van mijn gast begon zijn fascinatie voor het songfestival met Vicky Leandros in 1972 toen haar inzending Apres Toi voor Luxemburg het songfestival won . Sindsdien heeft het songfestival hem niet meer losgelaten het komende uur verteld hij alles wat je wilt weten van het songfestival .

17 maart: Big City

Komende week zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Te gast in de studio DJ , schrijver en aankomend raadslid voor Groen Links Deniz Karaman . Een nieuw gezicht in de Amsterdamse politiek , een uur lang ga ik met hem in gesprek over zijn motivatie en drijfveren om te politiek in te gaan. Hij wil van Amsterdam weer echt een inclusieve plek maken waar geen ruimte is voor segregatie op welke grond dan ook.

17 februari: Cage

Te gast in de studio kunstenaar Evert Nijland. Na zijn overzichtstentoonstelling in 2016 in het Coda-museum in Apeldoorn presenteert kunstenaar Evert Nijland zijn nieuwe collectie ‘Cage’. De uitdaging om met het thema ‘Cage’ te werken ligt in de 3D geprinte constructies te verbinden met ambachtelijke vervaardigde materialen. Het uitgangspunt voor deze collectie zijn de openkooi-constructies uit metaal gecombineerd met textiel , keramiek en handgeblazen glas. Cage beleefd zijn première op 3 maart in galerie Rob Koudijs in Amsterdam

20 januari: She's got the power

Via de #Meetoo hebben duizenden vrouwen de afgelopen maanden kenbaar gemaakt dat ze in hun leven seksueel misbruikt zijn. Veel vrouwen die hun stem laten horen hebben jarenlang gezwegen. De traumatische gevolgen van seksueel ongewenst gedrag zijn enorm , seksueel misbruik gaat in iedere vezel van je lichaam zitten. Te gast in de uitzending kunstenaar , schrijfster en levenscoach Eva Veldhoen. De vrouw staat centraal in deze uitzending , Eva geeft in haar project ‘de nieuwe Eva’ een serie workshops waarin al haar talenten samenkomen. Ze helpt om de vrouwelijke, lichamelijke, seksuele , creatieve , archetypische en spirituele eigenschappen als positief en krachtig te ervaren. Dat doet ze met de 7 chakra’s als leidraad. Door middel van meditatie ,tekenen, schrijven en open en intense gesprekken. Hierdoor ontwikkel je een gezonde eigenwaarde waardoor je authentieke evenwichtige en zelfstandige keuzes maakt. Eén van de workshops die Eva geeft is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die aan de traumatische gevolgen van seksueel misbruik willen werken.

16 december: Where are you dear general?

Geen land ter wereld is zo in zich zelf gekeerd als Noord-Korea. Via de officiële kanalen krijgen wij grootste militaire parades te zien. De grote leider laat zich steeds vaker zien als een militair strateeg. Mijn gast van vandaag reisde de afgelopen twee jaar, vier keer naar Pyongyang om alles in beeld te registreren. Na de Koreaanse oorlog (1950-1953) was Pyongyang compleet verwoest. De regering liet de stad herbouwen en herrijzen als utopische modelstad voor het socialisme en vooruitgang. Grootse monumenten met revolutionaire wapenfeiten , propagandistische slogans op gebouwen en luidsprekers die de partij propaganda verkondigen en overal kom je portretten tegen van de voormalige en huidige leiders. In de eerste serie van Setting the stage wordt vooral de architectuur die vooral versterkend lijkt te werken ten faveure van het regime in beeld gebracht , in deze serie is Eddo Hartmann verder doorgedrongen in het dagelijks bestaan van de inwoners van Pyongyang. Dit deed hem afvragen of de inwoners zich noodgedwongen als acteurs zijn gaan bewegen in het decor dat om hen heen is gebouwd. Het is hem gelukt om een indringend portret te maken van Pyongyang , te zien in zijn fotoboek ‘Setting the stage’ Vorige week opende de tentoonstelling ‘Setting the stage’ in Huis Marseille in Amsterdam nog te zien t/m 4 Maart 2018

18 november: De stand van zaken

Op 1 december is het wereld aidsdag,te gast in de uitzending Wilma Brokking en Loek Elsenburg beiden sociaal verpleegkundigen verbonden aan de DC klinieken in Amsterdam. De ontwikkelingen in de bestrijding van HIV gaan snel de laatste jaren, wat zijn de laatste inzichten bv. U=U uninfectious is undetectable wat bedoelen ze daar mee. Maar ook gezond ouder worden met HIV, moet je je leefstijl aanpassen? wat is de kwaliteit van leven. Hoe staat het met de seksuele gezondheid, hoe beleef je de seksualiteit, hoe zit het met de trend chemseks, en wanneer laat je testen op een SOA. Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van medicatie, er lopen studies naar genezing wat is de stand van zaken ? Wat zijn injectables ?

21 oktober: Where are you dear general ?

Te gast in de studio, fotograaf kunstenaar Eddo Hartmann. Pyongyang was na de Koreaanse oorlog totaal verwoest. Het regime zag een uitgelezen mogelijkheid om de stad van de grond af te herbouwen tot de perfecte socialistische stad zodat de inwoners volledig volgens dit ideale model kunnen leven. Een perfecte setting voor propaganda, de gebouwen zijn ontworpen om de inwoners een utopische achtergrond te geven voor hun dagelijkse routine, en de socialistische revolutie onsterfelijk te maken. De afgelopen jaren reisde fotograaf Eddo Hartmann vier keer naar Pyongyang , deze reizen zijn vastgelegd in een indringend fotoboek ‘setting the stage’ en exposeert hij zijn werk vanaf 9 December 2017 tot 4 Maart 2018 in fotografie museum Huis Marseille aan de Keizersgracht in Amsterdam.

16 september: Het Stoelenproject

Deze  uitzending gaat  over  het Stoelenproject. Een nachtopvang voor  daklozenmet minimale  voorzieningen. In deze  noodvoorziening onder de  Europarking  aan de Marnixstraat  is tijdens de wintermaandeniedere  avond  plek  voor 45  daklozen die  er maximaal 15  nachten per maand  kunnen  slapen. Ook wordt er iedere  avond een gezonde maaltijd geserveerd,regelmatig komen er bedrijven enof  particulieren koken voor de daklozen .

Het  stoelenproject  draait  geheel  op  vrijwilligers , zonder de vrijwilligers geen opvang  in deze  uitzending  komen zowel de vrijwilligers als de daklozen aan het woord.

Voor  meer  informatie www.stoelenproject.nl19 augustus: What just Happened?

Te  gast  in de uitzending beeldhouwster  Hanneke de Munck. Van een 300  jaar oude olijfboom boom maakte  zij het beeld Olivia .

Onlangs speelde Jordi Carrasco Hjelm een improvisatie op Olivia in het  Concertgebouw op uitnodiging van Polo de Haas. 

Op 1 en 2 September Speelt  Jordi  samen  met Yanna Pelser in het mini-  theater Helling X  op het  NSDM terrein , een vrije  improvisatie en Zweedse volksmuziek op Olivia. Toen Jordi en Yanna elkaar voor het eerst  ontmoeten, leken ze elkaar vanaf de eerste toon  compleet te  begrijpen, er kwam geen woord  aan te pas, alleen na  afloop ‘What just happend? ‘.

Ook  spreken we  over het monument  voor de liefde , een kunstwerk  wat zowel  in St Petersburg en Amsterdam staat . Een  monument voor Osip en Nadezjda Mandelstam  een  Russische dichter en zijn vrouw die leefden in het  begin van de vorige eeuw  in Rusland .05 augustus: Amsterdam Pride

Amsterdam Pride 2017

Een gezamenlijke uitzending van Kulti Kuliti en Studio45.

De uitzending staat in het teken van Amsterdam Pride .  We  hebben een  gesprek met Oscar en Farud  van Go galerie, tijdens de pride hebben ze een traditie opgebouwd met de ‘Pink with Pride ‘ tentoonstelling .  Robert  Weijers draagt een gedicht voor  van Hans Lodeizen  en zal ook  zijn visie  op het  LHBTI alfabet geven .  Er  zijn sfeerreportages  uit de stad  en een speciale muzikale gast .

Ook  denken wij aan de maandagochtend , hoe worden we  wakker , en zijn we lief voor ons lichaam na een feestweekeinde .15 juli: Pink Marrakech

5 Augustus vaart de jaarlijkse canalpride weer door de Amsterdamse grachten. Een klacht die de laatste jaren met regelmaat benoemd wordt is dat het te commercieel is. Te veel  corporate boten en te weinig ruimte  voor het  uitdragen van een homoseksuele boodschap voor  kleine groepen . Toch  zijn er wel boten met een relevante boodschap. De  laatste jaren en ook dit jaar vaart de  boot  van Pink Marrakech mee , een boot  vol LHBTI mensen met een Marokkaanse achtergrond . De  emancipatie van de LHBTI mensen met een islamitische achtergrond loopt  ver achter bij de vrijheid en de verworven rechten die  de Nederlandse LHBTI  gemeenschap ervaart. Homoseksualiteit  ligt erg gevoelig en is  nog  altijd  taboe in de islamitische gemeenschap, te vaak worden ze verstoten door  hun familie, en  worden dan ook nog eens ter  verantwoording  geroepen door hun eigen achterban.

Te  gast in de studio Nas Belaraj , oprichter  van Pink Marrakech  een groep waar lotgenoten  in een  veilige omgeving met elkaar kunnen  praten.  Nas was in Mei  ook te  zien in de documentaire reeks van de NPO ‘ familie geloof en hoop’17 juni: Sanjay, sierlijke paradijsvogel

Het is een jaar geleden dat  Sanjay Ganpat Brouwer is overleden. Het  afgelopen jaar is  Sanjay met veel ceremonieel op verschillende plekken in de wereld herdacht .

Te  gast  in de studio zijn echtgenoot , kunstenaar Johan Brouwer Ganpat  hij  verteld  hoe  hij het  afgelopen jaar  beleefd  heeft tot aan   de totstandkoming  van de  Stichting Sanjay Ganpat Brouwer  die  zich  tot  doel stelt  om de Surinaamse LHBTI gemeenschap  te  ondersteunen   door  middel  van kunst en cultuur.20 mei: Viva la diva , viva Fong-Leng

In deze  uitzending kunstenaar Fong-Leng.

De Chinees-Nederlandse kunstenaar Fong-Leng, Een van Nederlands grootste kunstenaars  maakt  in de jaren 70  furore als modeontwerpster.  Haar modeshows waren  een explosie  van kleur en levendigheid en trendsettend voor generaties na haar.  Zoveel  uitbundigheid was nog nooit vertoond , ontwerpers van deze  tijd zoals Bas Kosters , Victor en Rolf, hebben allen Fong-Leng als inspiratie . Veel van haar creaties zijn in bezit  van musea waar ze  ook  voor de komende generaties te  bewonderen zijn.  Begin Juni opent in galerie Morren een tentoonstelling  met  nieuw  werk van Fong-Leng  met kamerschermen, wandschermen, tapijten een serie colliers en twee  bijzondere lichtobjecten.  Naar aanleiding van deze tentoonstelling ben ik in haar  atelier in gesprek met Fong-Leng .15 april: a Bear for life

In  2007 veroorzaakten de mannen  van Bearforce1 net zo veel opwinding als de aankomst van de Pandaberen in Nederland. De  band werd direct een cultstatus toegekend  nadat de beroemde blogger Perez Hilton de  beertjes “the most amazing thing ever ‘had genoemd in een van zijn  fameuze blogs.

De wereld  lag aan hun berenpoten,de elektro disco pop was  aanstekelijk vrolijk makend, en de  video’s  van de beertjes werden een  YouTube sensatie. Ze traden op  in vele  TV  programma’s en  toerden over de  gehele wereld. Wat een geweldige manier om een carrière te  beginnen.

Na een jaar begon een van de zangers, Pete Statham een solocarrière  een paar maanden  geleden kwam zijn  4e  album  uit  RELEASE. Van zijn tracks komen met regelmaat nieuwe remixen uit , en worden  gedraaid  in vele  clubs  over de  gehele  wereld.18 maart: Timeless Battles

Voor deze  uitzending was ik afgelopen weekeinde te gast bij galerie Morren waar momenteel de tentoonstelling ‘Timeless Battles' te  zien is, een tentoonstelling van Kunstenaar Gerti Bierenbroodspot.

Te midden van deze overweldigende en adembenemende tentoonstelling, in de nachtblauwe kamer met  bronzen schedels, afbeeldingen van schedels van Aboriginals en een interpretatie van Damian Hirst ‘for the love  of  god ‘ sprak  ik met  Gerti Bierenbroodspot over de totstandkoming van haar tentoonstelling Timeless Battles.

Absoluut sensationeel in deze tentoonstelling zijn de vrijstaande kamerschermen met mythische afbeeldingen van processies van ruiters en paarden,gevleugelde godenfiguren van slangen en leeuwen. Bij  het draaien van de houten panelen  in de koperen scharnieren ontstaat een spannende doorlopende  beweging van eindeloze calvacades.

De thema’s zijn afkomstig van de Frieze van het Parthenon en het Pergamon altaar .

Tijdens het maken van deze bijzondere kunstwerken ontstonden ook tekeningen en aquarellen. Nieuwe bronzen en albasten torsen completeren deze omvangrijke en museale tentoonstelling.

 

 18 februari: True colors

Te gast  in de studio Corine van Dun

Voorzitter van het Transgender Netwerk Nederland , en namens D66 op de kandidatenlijst voor de Tweede  kamerverkiezingen.

D66  heeft al jaren de gelijkheid  van seksen als één van de speerpunten in hun verkiezingsprogramma . De  partijleider Boris Ditrich was een van de eerste openlijk homoseksuele parlementsleden die  opkwam voor de LHBTI  rechten .

Voor het  homohuwelijk is lang en volhardend gevochten , zelfs het COC was destijds tegen het  homohuwelijk. Uiteindelijk is  sinds 2001 in Nederland als eerste land ter wereld mogelijk om in het huwelijk te treden met iemand van de gelijke sekse.

Op  de  verkiezingslijst  voor de tweede  kamerverkiezingen staan verschillende LHBTI (vriendelijke)  kandidaten , een van de meest aansprekende kandidaten is Corine van Dun, ze  woont  in Utrecht met haar  vrouw en twee kinderen. Is  voorzitter van het Transgender Netwerk Nederland . Ze  heeft  zich  altijd  ingezet om  discriminatie van transgender  personen  tegen te gaan .21 januari: Strange fruit

De buik dans is één van de oudste dansen ter  wereld en gaat wel 5000 jaar  terug. Het zou terug gaan op de dans van de priesteressen en tempeldansers die  er verfijnde mythologische dansen mee uitbeelden.

De  buikdans is een dansvorm afkomstig uit het Midden Oosten en Noord-Afrika  waarin  verschillende lichaamdelen onafhankelijk van elkaar  bewegen.

Het is een misverstand dat  buikdansen alleen wordt uitgevoerd door vrouwen, hoewel er niet veel mannelijke buikdansers zijn ze er wel .

Afgelopen weekeinde tijdens pink Marrakesch maakte  mijn gast  Ally Blond zijn comeback als  buikdanser.

Zijn sporen in de Amsterdamse gayscene  heeft  hij inmiddels  ruimschoots  verdient, hij was één van de drijvende krachten achter Strange fruit  een groep voor Marokkaanse en Turkse jongeren binnen  het COC . Als  leerling van Lucia Marthas danste hij met de grootste  sterren en was danser in de  legendarische disco's de It en de RoXy. Tevens is hij  te bewonderen in menige theater en TV producties.17 december: Buurman en Buurman

Van jong tot oud iedereen kent de animatieserievan Buurman en Buurman.De klussende  buurmannen Pat en Mat zagen 40 jaar geleden het levenslicht in Praag en van hieruit  veroverden ze de wereld . De serie word uitgezonden van Finland tot Iran .

Het  boek  ‘A je to’verdiept zich in hetroemruchteverleden van de buurmannen voor de ontstaansgeschiedenis in Praag, de makers en de wereldwijde bekendheid van buurman en buurman .

Te gast in de studio  journalist , schrijver en  fotograaf Robert Lagendijk .

 19 november: Circle of life

Donderdag 1 December is het wereldaidsdag,het doel van deze  dag is  om wereldwijd aandacht te vragen  voor de aidsproblematiek en op te roepen tot  solidariteit met mensen met  hiv/aids

Op  wereldaidsdag in theater Carré  ‘Circle of Life’ . Een informatie  bijeenkomst  over  het leven met  HIV , georganiseerd door communicatie bureau Volle maan.

Het wordt een dag  waar het leven gevierd wordt en met vol vertrouwen naar de toekomst wordt gekeken ,met een grote verscheidenheid aan inspirerende sprekers  en artiesten. Één van de sprekers  is  long time  survivor  Greg Louganis een schoonspringer uit Amerika die  op verschillende olympische spelen gouden medailles haalde. Zijn documentaire  Back on Board  is  inmiddels genomineerd voor een Emmy award .

Ook  wordt in Amsterdam op 1 December  het Aidsmonument  onthult  aan de Ruijterkade . Het kunstwerk , ontworpen door kunstenaar Jean Michel Othoniel heeft de vorm van een levensgroot telraam en telt symbolisch af  naar het moment dat aids de wereld uit  is .29 oktober: The Art of Disco

The Art of Disco episode Androgynous discostars

 Afgelopen week  overleed de androgynie  zanger Pete  Burns  van Dead or  Alive  bekend van zijn wereldhit ‘ you  spin me round ‘

Androgynie  geen  modeverschijnsel, door de  eeuwen heen zien we  al verschillende vormen  van androgynie  zo heb je de Griekse mythe Hermaphroditus . Handel  schreef  een opera  over  Farinelli een van de meest  beroemde castraat zangers uit de 17e  eeuw . Begin vorige eeuw  was  er natuurlijk de kermis  met de vrouw  met de baard . Ook de modewereld heeft  zijn androgynie voor beelden ,  Karl Lagerfeld die  zich iedere dag  dompelt in een wolk van  wit poeder. Zelfs  de HEMA  haalde in 2011  alle  headlines  in Nederland  door  het  mannelijke  topmodel Andrej Pejic   om hun  mega push-up BH  te  promoten .

Muziekanten worden met regelmaat  geroemd om  hun androgyne uiterlijk , denk  aan  de eerder  dit jaar  overleden David Bowie  en Prince . De  glamrock periode  was voor  veel androgyne discosterren een toverdoos  vol inspiratie om zich geheel  te transformeren naar hun  ideale  beeld. Hun  upliftende beats en hun memorabele looks zorgen er voor  dat ze  tot de  verbeelding  blijven  spreken .15 oktober: Herontdekking van het lichaam

Ik sport  al jaren ,  beetje  boomstammen gooien in de sportschool , een buikspierklasje ,alles om zo  lang  mogelijk beeldschoon  geconserveerd te  blijven .  Als  zoveel lange  mannen heb  ik  een  zwakke  rug  die ook  met  regelmaat  protesteert. Ik voel  me  prettig  in mijn lichaam , ben bewust  van mijn lichaam en  onderhoud het goed  met  gezond voedsel .  Trots  op de behaalde resultaten . Toen ik hoorde over Gyrotonic   vroeg  ik mij  hard  op af  of  daar  geen interessante uitzending in zou  zitten . Daarvoor zou  je een aantal lessen moeten volgen was het  uitdagende antwoord . De afgelopen maanden  in voorbereiding  van deze uitzending  heb  ik iedere week een les  gevolgd , dat  was  geen straf  op een gegeven moment begon ik er  naar  uit te  kijken en deed  spontaan  oefeningen thuis . Was  onder de indruk van de kennis  van zaken .  Voelde  spieren  werken die  ik  nog  nooit  eerder  gevoeld heb , het was een totaal  nieuwe manier  van bewegen waar  ik alleen nog  maar  van gehoord  had , en  nu  voel ik de positieve verandering  in mijn lijf.  Deze  uitzending heet  niet  voor  niets  de herontdekking van het lichaam.

In de Amsterdamse Fullcircle studio worden zowel  het  Gyrotonic expansion systeem als  ook de Gyrokenesis aangeboden .  Te  gast  in de studio  Aleida van Poelgeest , Gyrotonic trainer en stuwende kracht  achter de Fullcircle studio .17 september: Come together

Dans café  Havana in de Reguliersdwarsstraat  was in Amsterdam  het populairste café in de jaren 90. Door de  on-Nederlandse  uitstraling was  het  al  snel  de  plek  om gezien  te worden  door zowel de jonge  en trendy  homo’s  als  hun heteroseksuele evenknie . Legendarisch zijn de  avonden  die  in de Havana werden georganiseerd , met de Nickie Nicole show en de musical avonden . De  spectaculaire straatfeesten met  als  jaarlijks hoogtepunt de  Hollywood avonden in samenwerking met de iT.  Een  parade  van waanzinnig uitgedoste travestieten en Hollywood iconen vertrokken met  koetsen en limousines vanuit de  Havana naar de iT. Ook Havana  aan zee  blijkt  een doorslaand  succes , de strandfeesten  werden door 10 duizenden  bezocht . Een succesformule die later in Bloemendaal  is voortgezet .

Op 25 september worden al deze  herinneringen gevierd tijdens de "sweet  memories"  reünie van de Havana  in de SOHO , te  gast   in de studio zijn Marit en Ron van de Havana , en ook spreek ik uitgebreid met Frans Monsma over  zijn  tijd  bij de Havana .20 augustus: Mathilde

Mathilde , van Zeeuws  meisje naar Nederlands  bekendste muze .  Zelfs  nu 39 jaar  na  haar  overlijden is ze  nog steeds een bron van  inspiratie . Dit  najaar verschijnt  een  uitgebreide biografie in de vorm van een kunstboek met uniek beeldmateriaal. Mathilde was een levend kunstwerk en de modekoningin van de jaren 70 , de vrouw  van Carel Willink , en een  grootst ambassadrice van de creaties van Fong- Leng.

Maar wie  was Maria Theodora Mathilde de Doelder  echt ? In het  boek  verschuift de focus  van haar veelbesproken en door  mysterie omgeven laatste levensjaren na  haar scheiding van Willink naar  haar  intrigerende leven . Om een zo  volledig mogelijk  beeld te krijgen zijn er o.a. interviews met de zussen van Mathilde , Fong –Leng , Marthe Roling , Imca Marina , Ger Lammens en Loti en Maria Heyboer  Er is nooit eerder  gepubliceerd beeldmateriaal , kunst , brieven en poëzie van Mathilde zelf .

Mathilde Muze , Mythe , Mysterie

Te  gast  in de studio schrijfster  Lisette de Zoete06 augustus: Canalpride 2016

Een speciale Canalpride uitzending van Studio45. Voor deze uitzending bundel ik de roze krachten met mijn Kulti Kulti collega Robbert Weijers . In deze uitzending wat zijn de ware kleuren van Robbert Weijers ? Ook deze week ben ik weer op pad gegaan voor een aantal  bijzondere gesprekken  o.a. met acteur en regisseur Igor Vrebac over zijn voorstelling "macho macho". Spreek  ik met Narcis een bevlogen Amsterdamse tramchaufeur . En nog een paar verrassingen . Natuurlijk  neem ik  de  grootste discokrakers  mee!30 juli: Europride 2016

In deze speciale Europride uitzending wordt ik  bij  gestaan door mijn Kulti Kulti  collega Robert Weijers. Als een razende  reporter ben ik deze week door pride Amsterdam  getrokken , heb  interviews met Arnoud van Krimpen van de Shakespearclub van het COC in het Amsterdam Museum, in het zelfde museum  sprak ik een bevlogen Irene Hemelaar , directeur LHBTI emancipatie van Amsterdam gaypride . Voor de Amstelstage en het  feest  bij de Stopera  ging  ik  in gesprek met Diana Hanselaar van cafe Monmatre en  tenslotte lag de roze loper  uit in de bejaardenhuis de  Rietvinck waar ik een ontmoeting had  met Victoria False , die met haar dochters tijdens  Europride een toer langs bejaardenhuizen doet . verder  hebben we poezie en zang, en nemen we de beste  hits mee23 juli: Engelen in Amsterdam

Amsterdam  eind jaren 80 , een  nieuw en tot dan  onbekende homo ziekte  hield  de  homoscene in   een wurggreep . Het is de periode dat  ik zelf ook geïnfecteerd  werd  met het  HIV virus . Het is een surrealistische periode  die een  blijvend litteken heeft  achter gelaten van gemis , troost , onbehagen, verminking    verdriet en de geur van de dood . Voor  velen betekende de ziekte  het einde , voor mij  en voor anderen gaat de strijd  door.

Ewout Eggink van theatergroep Troost   schreef  vrij  naar Angels  of America  een indringende , nieuwe toneeltekst tegen het decor van de stad met de meest iconische figuren uit de tachtiger jaren. Engelen in Amsterdam gaat over de uitwerking van een verwoestende ziekte op mens en samenleving .

Speciaal  voor Europride wordt Engelen in Amsterdam komende  week nogmaals uitgevoerd  in Het Amsterdams theaterhuis .

Te gast  in de studio twee acteurs uit Engelen in Amsterdam Sarah Chorus en Michael Huber16 juli: Harold Thiehatten presenteert coole mensen met een vleugje disco18 juni: Gordijnen dicht

Door de snelle digitalisering is ons land nu een moderne en levendige informatiesamenleving. Hierdoor is het  onderwerp privacy een hot  item , als  we pakweg  25 jaar  geleden privacy wilden dan deden we de gordijnen dicht en de achterdeur  op slot . Wifi- tracking , gezichtsherkenning en algoritmes bepalen ons dagelijks  leven . Toch heeft iedereen het recht  op een privé domein dat  niet voor de buitenwereld bestemd is . Op 30 Juni organiseert D66 een symposium in Amsterdam over privacy van de 19e naar de 21e eeuw . Te  gast  in de uitzending mr drs Eva de Vries , advocaat bij van Doorne  advocaten . Ze is  verbonden aan de sectie Intellectuele Eigendom  en maakt deel uit  van het privacy  team . Namens D66 maakt ze deel uit van algemeen bestuur van Amsterdam centrum en drs Klaus van den Berg , schrijver  van 'de (r)evolutie van de isamenleving' politicoloogtrendwatcher en blogger bij marketingtribune  en voor de D66  actief bij  de afdeling digitaal66.  

 21 mei: Brandend zand

Mijn gast staatbekendals de Frida Khalo van de westelijke eilanden, haar ravissante  verschijningdoet  menig  voorbijganger  het hoofd  omdraaien.  Na haar  opleiding aan de Rietveld academie  werkt ze  als kostuumontwerper  voor  verschillende film en tv producties.  Sinds een aantal jaren heeft  ze het roer  omgegooid , met de "Lachende pinda "  stond ze  op  menig  foodmarkt . Hiermee veroverde ze het  culinaire hart  van  velen met haar eerlijke  biologische  producten .  De  kunstenaar  in haar zocht  naar een vaste  plek waar ze een totaal  concept kon neerzetten . Dat heeft ze nu  gevonden op het Stenen Hoofd  daar  staat voor de  komende  twee zomers  " Brandend Zand "   Daar aan het Westerdok, naast de NSDM  pont,verscholen van de drukte  van de stad  beland  je  in een andere  wereld ,  Indisch  ontmoet  het  boerenland aan het water ,  een hangout die  Ibiza waardig  is , met je  voeten in het  brandende zand  beleef je de wereld  van Tamara .16 april: Het goddelijke lichaam

'my  body is a temple not a amusementpark'  is een legendarische uitspraak van de voetballer Edgar Davids .  Deze  uitzending  staat in teken van de bewustwording van je lichaam . Voor iedereen een soepel en gezond lichaam .  Te gast in de  uitzending  danser en actrice Linda de Wolf .  Van jongs af aan is  beweging  haar  grote  passie, ze wil vooral de beweging begrijpen . Afgelopen week lanceerde ze haar  website corebiz.nl . Hier  bied ze naast Pilates , verschillende workshops   en trainingen aan voor het  goddelijke lichaam   

 

 19 maart: Memories of Palmyra

In de uitzending te  gast  kunstenaar Gerti Bierenbroodspot

Deze  uitzending  wordt opgedragen aan de vermoorde archeoloog Khaled al - Asaad .

Naar aanleiding van haar tentoonstelling 'memories of Palmyra '  in het weekend van 17 t/m 20 Maart  neemt  kunstenaar en archeologe Bierenbroodspot ons mee naar Palmyra ,de  door IS verwoeste stad van de 1000 zuilen in Syrie  . In de oudheid was Palmyra een oase aan de Zijderoute .

Eind vorige eeuw  woonde Bierenbroodspot in Palmyra , uit die  periode leest  zij voor uit haar dagboeken20 februari: Dance around the world

Nog  niet zo lang geleden kwam Richenel  aan in Italië  aan op de luchthaven , toen hij  iets  wilde  aanschaffen in een van de  kiosken hoorde  hij  zijn  tophit door de luidsprekers knallen . Hij is  een van de grootste discosterren in de jaren 80 met zijn megahit  'Dance around the world'  veroverde  hij de wereld . En nog steeds  swingt deze kunstenaar over de hele wereld . Hij is een verhalenverteller  pur sang , en zal  ons  meenemen met zijn verhalen over de legendarische disco's  als het DOK en de KU over  zijn inspiratie bronnen  en  hoe  hij tegenwoordig  de  fakkel  overdraagt  aan jong  talent  die  hij  begeleid  in Suriname .16 januari: My old piano

De uitzending in het teken van  oude  ambachten ,  waar  het  tegenwoordig een logische keuze  lijkt  om een opleiding in de ICT  te  volgen , koos mijn gast  van vandaag  voor een eeuwenoud  beroep , Pianotechniek .

Een oude ambacht die niet aan verandering hevig  is  zoals  ICT , maar  je wel de kans  geeft  om er  steeds  beter  in te worden . Het werk is  nog steeds  het zelfde  als 100 jaar  geleden . Met eenvoudige  middelen laat je  het  instrument weer klinken als een klok .

Een goed  gehoor  is  wel een  vereiste  in een octaaf zitten kwinten , tersten en  kwarsten , mijn gast  vandaag Selina Wouda , neemt  ons  vandaag mee  in alle  ins en outs van de piano19 december: New voyages 2015

Te  gast  in de uitzending   beeldend kunstenaar Gerti Bierenbroodspot .

 Ze is te  gast  naar aanleiding van haar  tentoonstelling'New voyages 2015 ' te  zien  in galerie Morren  vanaf 9 Januari .

Bierenbroodspot is een tijdreiziger die  terug  komt  met  verhalen uit een andere wereld . Die  wereld schildert ze , of ze maakt er beelden van .      "En toen zag ik Petra ... het was alsof ik in     eigen schilderijen stapte, en meer ... ik stapte heel langzaam in metaforen van archeologie, architectuur en mythologie, en ik probeerde deze fenomenen van de onbewuste geest te vangen en in een andere ruimte te plaatsen (dat van een groot stuk rijstpapier)." Uit The Archaeological Worlds of Gerti Bierenbroodspot door Judith Weingarten, 1998.

Een uur lang neemt  Gerti  de  luisteraar  mee  in Bierenbroodspots world21 november: How Far

Twee jaar lang werkte Goddy Haerden aan haar project ' How far '
Met dit project vraagt zij zich waar gaat het naar toe met deze wereld , de basis werd twee jaar geleden gelegd in een fotostudio , waar ze aan aantal indringende portretten maakte . Haar grote passie is fotoshop , alle foto's zijn laag voor laag bewerkt . Aan sommige afbeeldingen heeft ze jaren gewerkt . Tijdens het bewerken kreeg ze inspiratie om te schrijven , en ging in gesprek met Egbert Derix en Leo Janssen . Zij maakten een muzikale bewerking op haar beelden en teksten .
Dit alles komt samen in een prachtig vormgegeven boek en CD  welke deze  week  gelanceerd wordt in aanwezigheid van de directeur van Unicef  tijdens Artsquare .  In Studio 45  exclusief  de wereldpremiere en het  verhaal  over de tot standkoming . 17 oktober: Hello gorgeous

te  gast  in de  uitzending Leo Schenk , hoofdredacteur van het  blad Hello gorgeous , het eerste glossy magazine voor en door mensen die  leven met  HIV.19 september: de Roze buddyzorg

Te  gast  Nelly Duijndam , gemeente raadslid  voor de SP  , en voorzitter  van de stichting Roze buddy zorg . De buddy’s van Roze Buddyzorg bieden ondersteuning aan, Homomannen, lesbische vrouwen en biseksuelen met een ernstige ziekte, handicap en/of weinig sociale contacten en Transgender mannen en vrouwen die steun nodig hebben.

 

 

 

 15 augustus: Herontdekte traditie Fermenteren

Studio 45  Herontdekt traditie , fermenenteren is  het  hip , gezond  of  ouderwest ?

De spannendste plaats  als kind was de kelder  van oma , fascinerend bekeek  ik de   rijen  vol  weckpotten met daarin allelei  groente  voor de  winter , zuurkool ,  bonen  komkommer alles wat van het  land  kwam zo  de  pot  in . Dat  het  ook  nog  supergezond  is  , dat  had  ik  niet  kunnen  bedenken . In Studio 45  te  gast  Peter van Berckel  ,  voedingsspecialist biologische  scharrel kok ,  energetisch healer en tantra  specialist.

,18 juli: Got to move your body

Deze week te  gast ABSsolutly Adilia  die  met  haar  ABSsolutly fatkiller bootcamps de  Amsterdamse parken  onveilig  maakt !20 juni: van Gogh's earcandy

Op 29 Juli is hetde 125e sterfdag  van Vincent van Gogh , Dit is  ook 125 jaar  inspiratie voor  vele  kunstenaars . Liliane Top komt  praten in de uitzending over  haar deelname aan de groepsexpositie "Vincent van Gogh special "van 24 t/m 30 Juli op het  artsquare bij  het  van Goghmuseum in Amsterdam, haar inspiratie is  het "oor "16 mei: Red de neushoorn

In de  uitzending Pieter van Oranje , hij werkt  voor de Dutch UAS  opgericht om de neushoors te  beschermen , hij  gaat  alles  vertellen  over  dit project

Rangers beschermen de neushoorn in het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Dit is een gebied zo groot als de helft van Nederland, en heeft een beperkte infrastructuur. Dit is waarom het heel moeilijk is om de neushoorn te beschermen tegen stropers.

Ons doel is om een nieuw hulpmiddel te ontwikkelen voor de ranger. Een onbemand autonoom vliegtuig, welke grote gedeeltes van het park vanuit de lucht kan observeren. Een grote uitbreiding van het bereik van een ranger!18 april: Splendid seniorgames

De uitzending staat  in het teken  van de splendid seniorgames ,

Waar sport, kennis en cultuur elkaar treffen, waar prestaties en plezier elkaar afwisselen, waar de senior de junior inspireert. Daar vinden de Splendid Senior Games plaats. Voor de spelende mens, die weet dat vitaal en gelukkig ouder worden samengaan en elkaar versterken.

 21 maart: Energetisch masseren

In de  uitzending te  gast Nynke Westerveen . Kunstenares en energetisch maseusse21 februari: Let's get Physical

In de jaren 70 was er  Jane Fonda inde jaren  8o  was daar Debbie Jenner , in Studio 45  deze keer te  de youtube sensatie van dit  jaar pilatus instructrice Christa Timmer17 januari: Studio 45 goes casino

Studio  neemt  jullie mee in de wonderlijke  wereld  van  blackjack , pokeren roulette , onze  gast  is  Eileen Valk  van Amsterdam casino  events20 december: Harold Thiehatten presenteert coole mensen met een vleugje disco

In studio 45 te  Gast  Hanny Roskamp , bedenker en uitgeefster   van het  boek "de dronken Vegeratier "15 november: Studio 45 / Bekende Belvrienden

In de studio zaterdag Karin van As en Kas Westerbeek van  Bekende Belvrienden

Bekende BelVrienden is een organisatie die zieke kinderen de kans geeft om te bellen met hun favoriete tekenfilmfiguren. Doordat deze figuren elke dag op tv te zien zijn en zo’n groot deel uitmaken van het leven van een kind, is het voor kinderen prachtig om met ze te kunnen praten en even te kunnen vergeten dat ze ziek zijn.18 oktober: Harold Thiehatten presenteert coole mensen met een vleugje disco18 oktober: Studio 45

In de studio zijn Frans Fransiscus en Rienus Gundel Fransiscus , het  kunstenaarsduo  van Amsterdam komen  praten over  hun passie en werk

https://www.youtube.com/watch?v=mFLcdcscA5420 september: Gast: Anne Steenkamp

18.00-19.00 uur Anne Steenkamp, ondernemer, restaurant The Wicked Kitchen, Amsterdam

Black is black – Belle Epoque

Kisses of fire - ABBA

Turn your back on me – Kajagoogoo & Limahl

Love me baby – Sheila B. Devotion

Follow me (reprise) – Amanda Lear

Never can say goodbye - Gloria Gaynor

 

18.00-19.00 uur Anne Steenkamp, ondernemer, restaurant The Wicked Kitchen 

Dhatkat Al-Dunya – Fadi Shaker

Can’t wait another minute – 5 Star

Bette Davis Eyes – Kim Carnes

Not gonna get us – Tatu (David Auden mix)

All night – Martin Duvall

Ich bin wie du – Marianne Rosenberg16 augustus: Geen uitzending19 juli: Guests: Martin C de Waal & Martin Duvall

18.00-19.00 hrs Artist & photographer Martin C. de Waal

Current show: Exhibition Beauty of Darkness at Reflex gallery Amsterdam 

http://reflexamsterdam.com

26th July 2014: Opening Allard Pierson Museum Amsterdam

http://www.allardpiersonmuseum.nl

26th July 2014: Opening exhibition Kers gallery, Amsterdam

https://www.facebook.com/pages/KERS-GALLERY/223154271057608

6th September 2014: Opening exhibition 30 years Torch gallery Amsterdam

http://www.torchgallery.com

Music selected by Martin C. de Waal

http://www.mcdewaal.com

19.00-20.00 hrs DJ, VJ & recording/performing artist Martin Duvall

Martin Duvall is the music alter ego of all-round artist Martin C de Waal from Amsterdam. The record label Bordello A Parigi will release Duvall's first single ‘All Night’ on limited 12" vinyl.

https://soundcloud.com/bordelloaparigi/martin-duvall-all-night-original-version

 

The release party will take place at the brand new Canvas penthouse club and terrace the 26th July 2014 in Amsterdam.

http://www.facebook.com/events/573653346082419/

TRACKLIST 
A side - All Night (Original Version) 
& AA side - All Night (Spaventi Dazzurro & Aroy Dee Dub Mix)

Vocals: Martin Duvall


Words and music: Topless


Mix and arrangement: Spaventi Dazzurro & Aroy Dee


Photography: Martin C de Waal (courtesy of Torch Gallery)


Mastering: Rude 66


Art Direction: Martin C de Waal & Otto Kraanen


Release date is September. Limited numbered copies on 12” vinyl.

www.bordelloaparigi.com

 

Upcoming performances:

31th July 2014 VJ Duvall, Bink party, Sugar Factory Amsterdam

http://www.sugarfactory.nl

1th August 2014 Pre Pride Party, Studio 80 Amsterdam

http://www.studio-80.nl

 21 juni: Gasten: Micha Schneijderberg & Snorella

18.00-19.00 uur Gast Micha Schneijderberg, trainer/coach (zie foto)

American Generation – Ritchie Family

Do you wanna get away - Shannon

Babe, we’re gonna love tonight - LIME

This time baby – Jackie Moore

Don’t you want my loving – Wanda Walden

What time is love – KLF

 

19.00-20.00 uur: Gast Snorella, nieuw mysterieus fenomeen in Amsterdam 

The girls are back in town – Risqué

Never give you up – Sharon Redd

Givin in, givin up – Three Degrees

Get up and boogie – Silver Convention

Legs – ZZ Top17 mei: Gast: Igor Vrebac

Theatervoorstelling Homo Sapiens

Als ik de metro binnenstap, zet ik automatisch mijn Beyoncémuziek zachter. Waarom? Ben ik bang voor het stereotype beeld dat ik van mezelf toon? Ben ik bang om bevooroordeeld te worden?

De maatschappij van tegenwoordig zit vol clichématigheden en dwingt je daarom om je aan te passen. Dus wat als je buiten de randjes wilt kleuren ondanks de vele maskers die je draagt? Wat als een homoseksueel niet in het hokje van homoseksueel past?

De fysieke theatervoorstelling staat symbool voor een zoektocht naar de normale man. De normale man die in iedere homo schuilt, maar niet of nauwelijks door de maatschappij gezien wordt. Het is tijd om de clichékasten te openen, de hokjes te nuanceren en uiteindelijk te propageren voor wat we allemaal zijn: homo sapiens.

“Misschien is het doel van vandaag niet te ontdekken wat we zijn,

maar te ontkennen wie we zijn.”

– Michel Foucault

Credits

Concept en spel: Igor Vrebac

Coaching en eindregie: Maarten Lok

Scenografie: Felipe González Cabezas

Masker: Guillaume, Breathcatchers

Foto flyer: Andrea Galad

Speellijst:

22 & 23 mei | KunstENhuis, Amsterdam | www.podiummozaiek.nl

24 mei | Podium Mozaïek, Amsterdam | www.podiummozaiek.nl

26 juli t/m 3 augustus | Amsterdam Gay Pride (o.v.) | www.amsterdamgaypride.org

4 t/m 14 september | Amsterdam FRINGE Festival | www.amsterdamfringefestival.nl

http://www.podiummozaiek.nl/programma/4151/2370/rrrreuring-igor-vrebac

 

Playlist 18.00-19.00 uur

Rise like a phoenix - Conchita Wurst (Austria)

Waterloo (Alternate mix) - ABBA (Sweden)

Ik zie een ster (I see a star) - Mouth & MacNeal (Netherlands)

Amsterdam - Maggie MacNeal (Netherlands)

Save your kisses for me - Brotherhoof of Man (UK)

Ik hou van jou - Maribelle (Netherlands)

Diva (Hebrew version) - Dana International (Israel)

 

Playlist 19.00-20.00 uur

Rise like a phoenix - Conchita Wurst (Austria)

Waterloo (French version) - ABBA (Sweden)

Vrede - Ruth Jacott (Netherlands)

Euphoria - Loreen (Sweden)

Fantasy island - Millionnaires (Netherlands)

Shangria La - Gerard Joling (Netherlands)

Ding-A-Dong - Teach-In (Netherlands)19 april: Harold Thiehatten presenteert coole mensen met een vleugje disco15 maart: De roze draad in de Amsterdamse Gemeenteraadsverkiezingen

18.00-19.00 uur De roze draad in de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart a.s. (Deel 1)

Show me – Dana Dawson

Get it on – Spence

Money’s too tight to mention – Simply Red

My heart is divided – Shannon

You’re in winner – Sharon Redd

Mysterious times – Tina Cousins

19.00-20.00 uur, De roze draad in de Amsterdamse Gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart a.s. (Deel 2)

Make my love – Shawn Christopher

Say I’m your number 1 - Princess

Fade to grey – Visage

I wanna be a Kennedy – U96

Make luv – Room 5

Amsterdam – Romy Haag 15 februari: Gast: Josselien Meijss

18.00-19.00 uur, Josselien Meijss, Head Reality TV Eyeworks, deel 1, Biografie

·        Moskau – Dschingis Khan

      We cheer you up – Barbarella

Love is a battlefield – Pat Benatar

(Can you) feel the passion – Blue Pearl

The Letter- Amii Stewart

Ding Dong song – Günther

 

19.00-20.00 uur, Josselien Meijss, deel 2, Head Reality TV Eyeworks

Theme from Dynasty - Dynasty

Les Divas Du Dancing – Kate Ryan

Dictator - Centerfold

Youm Wara Youm – Samira Sa’id feat. Cheb Mami

Who’s leaving who – Hazell Dean

Baretta’s theme – Sammy Davis Jr.

 

Voor meer informatie over Josselien Meijss: www.eyeworks.tv18 januari: Gast: Maurice Hirschhaut

18.00-19.00 uur: Maurice Hirschhaut, bekend producent van films, TV & reclame en regisseur

Oh mother look what they’ve done to me – Amanda Lear

You got to know - Cappella

Bad reputation – Donna Summer

She’s a liar – Dolly Dots

 

www.interned1.tv

www.branchetv.tv21 december: Gast: Henk Witteveen

18.00-19.00 uur, Henk Witteveen van Earth Water, deel 1

·      Love to love you baby (Giorgio Moroder Remix 2013)  – Donna Summer

       First choice theme (Let us entertain you) – First Choice

Is it love you’re after  - Rose Royce

You and me - Spargo

Got to have your love - Mantronix

We willen dansen – Super909

 

19.00-20.00 uur, Henk Witteveen van Earth Water, deel 2

Rapper’s Delight – Sugar Hill Gang

The Message – Grandmaster Flash & The Furious Five

Around the world – Daft Punk

Music sounds better with you - Stardust

Let it all blow – Dazz Band

Nachtwacht – Super909

 

Voor meer informatie over Henk Witteveen:

www.earthwater.nl16 november: Gast: Hans Geels

18.00-19.00 uur, Hans Geels, directeur Dille & Kamille, deel 1 

·      As good as new – ABBA

Tragedy – BeeGees 

Never can say goodbye – Gloria Gaynor 

Can you feel it – The Jacksons

19.00-20.00 uur, Hans Geels, directeur Dille & Kamille, deel 2

Divine Emotions – Narada Michael Walden

The name of the game – Dan Hartman

Open your heart – Madonna 

Hand on your heart – Kylie Minogue (Extended remix)

Temptation – Martin Duvall   

 

Voor meer informatie over Hans Geels:

www.marketingvanidealen.nl

www.dille-kamille.nl19 oktober: Gast: Linda de Wolf

18.00-19.00 uur, Linda de Wolf, actrice, stem, coach en Pilates-lerares, deel 1

·      Summer Night City (Long version) – ABBA 

Bend me shape me – Gilla

Talk to me (like lovers do) – Eurythmics 

Rock to the beat – Reese & Santonio 

On and on – Agnes 

Sound of missing you – Wildboyz

19.00-20.00 uur, Linda de Wolf, deel 2

Contact – Edwin Starr

Diamonds are forever (remix) – Shirley Bassey 

Your love – Lime

Children of paradise – Boney M. 

Losing my baby - Kay 

 

Meer informatie over Linda de Wolf is te vinden op:

http://lindadewolf.nl/

http://www.linkedin.com/profile/view?id=20549767&trk=nav_responsive_tab_profile

http://www.maliebaan45.nl/linda+de+wolf

http://www.pinterest.com/djipsie/pilates/21 september: Gast: Alix Adams

18.00-19.00 uur, Gast: Alix Adams, actrice en medium, deel 1

Fly Robin Fly (Hop hop to the sky) – Silver Convention

Queen of the clubs – K.C. & the Sunshine Band

Used to hold me to tight – Thelma Houston

Fascinated – Company B.

Chic Cheer - Chic

I put a spell on you – DeeDee

19.00-20.00 uur, Gast: Alix Adams, actrice en medium, deel 2

002345703 (That’s my number) - Trinity

Nightflight to Venus – Boney M.

Spacer – Sheila B. Devotion

Heaven can wait - Sandra

If you could read my mind – Viola Wills

Heaven Knows – Donna Summer17 augustus: Gast: Harold Thiehatten

18.00-19.00 uur, Harold Thiehatten, energy healer, deel 1

I was made for dancing – Leif Garrett

I feel love – Donna Summer

Love to love – Tina Charles 

Upside down – Diana Ross 

Lady Bump – Penny McClean 

I am so glad to be a woman – Love Unlimited

Ma quale idea – Pino D’Angio

19.00-20.00 uur, Harold Thiehatten, energy healer, deel 2

Gimme gimme gimme – ABBA

You make me feel – Sylvester 

Sunny – Boney M. 

Let’s all chant – Michael Zager Band 

Knock on wood – Amii Stewart 

Gonna get along without you now – Viola Wills 

Spacer – Sheila B. Devotion 20 juli: Gasten: Martin C. de Waal aka Martin Duvall & René van Diest

18.00-19.00 uur Virtuele gast Martin C de Waal aka Martin Duvall, kunstenaar, VJ & DJ

Martin C de Waal aka Martin Duvall is zelf niet aanwezig, maar het is wel een soort van Martin C de Waal weekend voor liefhebbers van avantgardistische kunstfotografie en goede muziek. Martin heeft de trend van de Italo Disco sound gezet als DJ en organisator van Italo Elite en Disco Total. Deze mix is samen gemaakt met Marc Huiskamp aka Kid Goesting.

Martin C de Waal, 20 juni, tijdens het programma, opening in Torch gallery met nieuw werk, o.a. de serie ‘Moustache’, mannen met snorren, exposeert internationaal, daarom kan hij niet 'live' aanwezig zijn.

Martin C de Waal, 21 juni, enorme foto-installatie op het Milkshake festival, 10.000 kaarten uitverkocht, o.a. ook foto’s uit de serie ‘Moustache’.

http://www.mcdewaal.com/

19.00-20.00 uur, Gast: René van Diest, spiritueel visionair

The Sphinx – Amanda Lear

Get closer – Valerie Dore 

Looking for love – Tom Hooker 

Heaven can wait – Sandra 

Run to me – Tracey Spencer 

Mysterious times – Tina Cousins 

The sound of missing you – Wildboyz 

 

Voor meer informatie over René van Diest:

www.21december2012.nl15 juni: Gasten: KAY (zie afbeelding) & Gabriël Kousbroek

18.00-19.00 uur, gast 1: Kay, oprichter internationale charity Cosmoqueen, thans pop/rock singer-songwriter, presentator Patrick LaBouche

You’re my oasis – Kay

Been waiting so long - Kay

I want it all with you - Kay

My love - Kay

Weary heart – Kay

Voor meer informatie over KAY:

info@kay-music.nl

www.kay-music.nl

Twitter @kay4music

Facebook kay4music

Youtube kay4music

19.00-20.00 uur, gast 2: Gabriël Kousbroek, de laatste Kousbroek, strip-romancier, presentator: Disco Dandy18 mei: Gasten: Mabel van den Dungen (zie afbeelding) & Martin van den Dungen

18.00-19.00 uur, gast 1: Mabel van den Dungen, inner health expert

Dolly Dots - Rollerskating 

Alphaville - The Jet Set 

Charlene – I’ve been to paradise 

Annie – I know ur girlfriend hates me 

C&C music company – Gonna make you sweat 

Fragma  - Memory 

Voor meer informatie over Mabel:

http://mabelvandendungen.nl/

19.00-20.00 uur, gast 2: Martin van den Dungen, innovatief horeca-ondernemer Bio-Esthetique en de Vegetarische Slager Amsterdam

Gilla – Ich brenne

Amanda Lear – Love Boat

Roxy music – Let’s stick together 

Dr. Buzzard’s original Savannah band – Cherchez la femme

ABC – How to be a millionaire

Meer informatie over de nieuwe horeca-onderneming van Martin van den Dungen in Amsterdam:

www.devegetarischeslager.nl20 april: Gasten: Edwin Goudens van der Handel & Illya Soffer (zie afbeelding)

18.00-19.00 uur. gast 1 is Edwin Goudens van der Handel, werkzaam bij KLM en fashion reporter

Love Unlimited – High stepping hip dressing fellow

Androgeny – I could be this

Motiv8 – Rocking for myself

Kraftwerk – It’s more fun to compute

Cappella – Move on baby

Pet Shop Boys – Absolutely fabulous 

19.00-20.00 uur, gast 2: Illya Soffer, organisatie-deskundige bij Twynstra Gudde en blogger Illya66

Andrea True Connection – More, more, more

Chaka Kahn – I’m every woman

Donna Summer – She works hard for the money

Mai Tai – Female intuition

Ritchie Family – Give me a break

Martin Duvall – Black Holes

 

Illya66.wordpress.com

 16 maart: Gasten: Pim Christiaans & Hanny Roskamp (zie afbeelding)

18-19 uur, Gast 1, Pim Christiaans, schrijver van het boek 'De Houdbare Man'

Forever Young – Alphaville

Muscle Man (Italo mix) - Amanda Lear

Tarzan boy – Baltimora

Daddy Cool – Boney M.

You are beautiful – Chic

Muscles – Club 69

 

Voor meer informatie over Pim Christiaans:

www.cocobooks.nl

 

19-20 uur, Gast 2, Hanny Roskamp, schrijver van het boek 'De Houdbare Vrouw'

We are the young – Dan Hartman

Work that body – Diana Ross

Shine up – Doris D & The Pins

Doctor Love – First Choice

Physical – Olivia Newton John

Naked without you (Thunderpuss 2000 remix) - Taylor Dayne

 

www.dehoudbarevrouw.nl

www.hannyroskamp.nl

hannyroskamp@upcmail.nl09 februari: Gasten: Ans Markus (zie afbeelding) en Aynouk Tan

Patrick LaBouche interviewt twee generaties van vrouwelijke Nederlandse stijl-iconen: Ans Markus (zie afbeelding) en Aynouk Tan.

Ans Markus vertelt over haar leven en werken als kunstenares in Amsterdam. Ook gaat zij in op hoe het is om opvallende verschijning met een eigen stijl en veel allure te zijn in Amsterdam. De muzikale playlist had zij zelf samengesteld uit haar eigen collectie. Deze playlist bevatte niet de gebruikelijke disco-hits en wordt zodoende hier niet opgesomd.

www.ansmarkus.nl

Aynouk Tan is schrijver en curator op het gebied van mode. Zij is een opvallende verschhijning met een geheel eigen stijl en smaak. Zij licht toe hoe het is om te worden beoordeeld op een opvallend uiterlijk in Amsterdam. De playlist met de op haar afgestemde disco-hits volgt spoedig.

https://www.facebook.com/aynouk.tan19 januari: Gasten: Leon Klaassen Bos (zie afbeelding) & Wanda Tuerlinckx

18.00-19.00 uur Gast 1, Leon Klaassen Bos, mode-ontwerper, o.a. van de NEMO LED lichtjurk

That’s me – Abba

2.       Fashion Pack (Studio 54) - Amanda Lear

3.       Found a cure – Ashford & Simpson

4.       The marvellous marionettes – Doris D. & The Pins

5.       Absolute – Scritti Politti

      You look marvellous – Billy Crystal

      S.O.S. (Fire in the sky) – Deodato

      Colour my love – Fun Fun  

      Voor meer informatie over Leon Klaassen Bos:

      www.atelierleonleon.nl

www.facebook.com/atelierleonleon

19.00-20.00 uur Gast 2, Wanda Tuerlinckx, fotograaf (zie afbeelding, Leon door Wanda gefotografeerd)

Obsession – Animotion 

Deep in Vogue – Malcolm McLaren

Rhythm of saliva- Rhythm of Saliva

I drove all night – Bandido

Flawless – The Ones

Mon Coeur resiste encore – Kate Ryan

On and on (Cahill mix) – Agnes

Amir Haddad – Desenchantee (Offer Nissim remix) 

Voor meer informatie over Wanda:

www.wandatuerlinckx.com