« Overzicht MVS video

De Rus (20) with no name!

16 juli 2015 09:49

Een tweede gesprek met een asielzoeker uit Rusland. Enige (extra) achtergrond informatie uit een interne notitie van klokkenluider Sandro Kortekaas uit Groningen:
RUS 2 (20) kwam als minderjarige vier jaar gelden via Zweden in Nederland, hij heeft in Rusland in zijn jeugd ongeveer alles meegemaakt wat je niet als jongere wil meemaken van verkrachting tot aan een voordeur die in brand gestoken werd, van gelokt worden naar locaties waar hij in elkaar geslagen werd tot aan zelfs schietpartijen. RUS 2 is hoogbegaafd maar zijn beste jaren gaan aan hem voorbij ook omdat AZC's zeker voor Russische sprekende groepen - vaak nog homofober zijn dan hun eigen omgeving in Rusland. RUS 2 is na vier jaar en vele processen uitgeprocedeerd. De definitieve uitspraak van de Raad van State mag hij net als de Rus uit het eerste beeldverslagi niet in Nederland afwachten en heeft ook hij het advies gekregen voor een vestingsalternatief: Moskou. RUS 2 is echter net als nog een andere Russisch asielzoeker, ondergedoken en nu niet vindbaar voor IND. Hij is nu niet verzekerd, heeft geen geld en krijgt tijdelijk onderdak in Amsterdam.
De door mij geportretteerde Rus wilde niet herkenbaar in beeld. Ook zijn naam laat hij hier niet vermelden op YouTube. Vandaar RUS 2.

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus