« Overzicht MVS video

Gesprek met Chris Belloni (I AM GAY AND MUSLIM)

11 maart 2012 11:59

De makers van GAYmidLIFE - Menne Vellinga en Philip Felix bedachten een wisselgesprek in de Kerkstraat. Chris Belloni heeft er zijn productiebedrijfje en op 400 meter woont en werk Vellinga.
Wat wil Chris Belloni met zijn docu-film I AM GAY AND MUSLIM?
Het antwoord is helder; een signaal afgeven tegen rechtse politici (PVV) die een wig slaan tussen de homoseksuele mens versus de mens die zich door de Islam laat leiden. Ze wekken de indruk op te komen voor de homo (LGBT) maar wat als deze heil ziet in de koran teksten?

De film die het doek ziet tijdens de Roze Filmdagen laat mannen zien in Marokko, Geen mannen uit Nederland? In Slotervaart (Amsterdam) moet er toch wel een te vinden zijn zou je denken.Volgens Belloni zijn die er wel maar worden ze afgeschermd door "belangenorganisaties".
Ook de titel - een citaat van een van de geinterviewden' I AM GAY AND MUSLIM' is de maker ontraden. Het zou juist een drempel opwerpen. (...).
Roze Filmdagen denkt met één zaal niet voldoende stoelen te hebben voor de premiere van Chris mooie sfeerbeelden uit Marokko en vol trots meldt hij dat er 3 zalen zijn vrijgehouden.

En wat gaat er daarna met de filmbeelden gebeuren?
De maker hoopt op belangstelling uit het buitenland. Daarnaast is het de bedoeling dat I AM GAY AND MUSLIM ook op middelbare scholen vertoont gaat worden.

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus