« Overzicht MVS video

Documentaire Gay Midlife op MVS TV

28 december 2012 18:12

MVS Gaystation zond rond de jaarwisseling de tv-editie van de film Gay Midlife. Het resultaat van de ingedikte film werd uitgezonden via de Amsterdamse standszender salto. Hoe ervaren homoseksuele veertigplussers de overgang van jeugd naar Midlife? Welke veranderingen constateren zij nu ze in deze levensfase zijn? En hoe ervaren zij dit?
De documentaire Gay Midlife, die Menne Vellinga en Philip Felix hebben gemaakt, laat zien dat dit voor iedereen anders is. Ze ondervrogen acht homomannen in leeftijd tussen de 40 en 60 jaar, met uiteenlopende beroepen en carrières. Zo is er bijvoorbeeld een rechter bij, maar ook een handyman, een company-counceler, een purser in de luchtvaart en een theologie studerende werker in de zorg.
Iedereen gaat op zijn eigen manier in op allerlei vragen - over hoe zij het ouder worden ervaren of welke veranderingen er in hun leven hebben plaats gevonden en hoe het leven hen tot nu toe heeft gevormd. En wat ze met de kennis van nu anders hadden kunnen doen.
De handyman is blij dat hij eindelijk tot rust is gekomen, nu de competitie en de scoringsdrang in het homo-circuit voor hem zijn weggevallen: 'Je hoeft gelukkig niet meer de mooiste jongen van de kroeg te zijn.' De company-counceler constateert veranderingen in smaak en voorkeur: 'Zo ben ik een buik mooi gaan vinden.'
De rechter vindt het van belang dat je als oudere homoman zichtbaar blijft, dat ook dan een voorbeeld-functie vervult en laat zien dat je als homo normaal in het maatschappelijk leven kunt staan.
Kortom een bijzondere groep, mannen die zich 'blootgeven'.
GAYmidLIFE is tijdens de Roze Filmdagen 2012 in première gegaan.

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus