« Overzicht MVS video

Kunst?! Sven Ratzke is Hedwig and the angry inch

14 juni 2014 20:55

Sven Ratzke speelt Hedwig in de musical Hedwig and the angry inch. Martin C de Waal zocht hem op in de Stadsschouwburg Utrecht waar hij dit weekend (14 juni 2014) speelt. Van 24 t/m 28 juni te zien in de Kleine Komedie in Amsterdam.
Hedwig and the Angry Inch was oorspronkelijk een in 1998 in New York Off-Broadway opgevoerde musical en werd in het jaar 2001 verfilmd. John Cameron Mitchell schreef de tekst van de musical en was later ook de regisseur en hoofdrolspeler in de film. De muziek is van Stephen Trask.
Hedwig and the Angry Inch vertelt het levensverhaal van Hedwig, die als Rock-'n-roll drag queen van goedkope eettent tot goedkope eettent door Amerika reist. Oorspronkelijk werd ze als Hansel in Oost-Berlijn geboren. Om met een Amerikaanse soldaat te mogen trouwen liet ze zich ombouwen, maar ze wordt door de soldaat verlaten op de dag dat de Berlijnse muur valt. Ze lijkt weer wat op te krabbelen door de vriendschap met Tommy Speck, die ze omvormt tot de rockster Tommy Gnosis. Een relatie lijkt op te bloeien, maar Tommy laat haar in de steek als hij merkt dat ze geen vrouw is maar half man, half vrouw, met een geslachtsorgaan dat niet meer is dan een angry inch.

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus