Nieuws | Bob Angelo Penning voor Erwin Olaf

Tweede Penning voor politienetwerk Roze in Blauw

De Bob Angelo Penning van homo-organisatie COC Nederland is dit jaar uitgereikt aan fotograaf Erwin Olaf en het Amsterdamse politienetwerk Roze in Blauw. Zij ontvangen de prijs voor hun inzet bij de bestrijding van geweld tegen lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

Over de motivatie om Erwin Olaf dit jaar te onderscheiden, zegt COC-voorzitter Vera Bergkamp: "Erwin heeft vorig jaar als geen ander de maatschappelijke verontwaardiging over het geweld onder woorden gebracht." Ze doelt daarmee op het VPRO-programma Zomergasten waar Olaf te gast was en homofoob geweld uitvoerig besproken werd.

Bergkamp: "Maar het bleef niet bij woorden. Zijn 'Black Tea Party' was een vlammend statement tegen racisme en homofoob geweld. Met de opbrengst wordt momenteel een meldsysteem tegen homofoob geweld ontwikkeld."

Politie

De tweede Penning werd uitgereikt aan het netwerk Roze in Blauw van de politie Amsterdam-Amstelland. Door het instellen van een speciaal telefoonnummer waar LHBT’s deskundig te woord worden gestaan, verlaagde het vrijwilligersnetwerk van 'roze' agenten de drempel voor het doen van aangifte.

Ook maakt Roze in Blauw de politie alert op anti-LHBT geweld en versterken ze de positie van roze agenten in het korps. Ze vormen daarmee een inspiratiebron voor soortgelijke initiatieven elders in Nederland.

Bergkamp: "Hoewel het geweld nog niet is opgelost, heeft Roze in Blauw het vertrouwen van veel LHBT’s in het optreden van de Amsterdamse politie versterkt." De Penning wordt in ontvangst genomen door netwerkvoorzitter Ellie Lust, ook bekend als woordvoerder van het Amsterdamse Korps.

(© foto: COC Nederland)

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus