Radio | Dolly's Bonte Woensdagavond Trein

woensdagavond 2 februari 2011 op Salto Stads FM

Woensdagavond gaat MVS' eigen Dolly Bellefleur weer live on air met haar Bonte Woensdagavond Trein. Dit keer gaat ze in gesprek met Johan Brouwer (maker van het fotoboek PROUD @ .NL) en regisseur Marc Schultheis ( van het toneelstuk BARE the Musical).

Europese première van BARE

De musical BARE was in Amerika off Broadway een groot succes en staat op 11 en 12 februari, in de Stadsschouwburg Velsen, voor het eerst op  de planken in Europa.

Bare vertelt over jongeren in het laatste jaar van de streng katholieke St. Cecilia's kostschool. Het verhaal zoomt in op de ontluikende liefde tussen twee leerlingen van deze school, Peter en Jason. Waar Jason zijn seksuele geaardheid probeert te verbergen voor de buitenwereld door veel met meisjes op te trekken, worstelt Peter met de steeds sterker wordende wens om zijn moeder te vertellen dat hij homoseksueel is.

Naast deze twee karakters zien we diverse andere jongeren die te kampen hebben met tijdloze thema's in het leven van opgroeiende jongeren: seks, drank, drugs, groepsdruk, geloof en liefde. De  pop-/ rockproductie wordt in Nederland opgevoerd door musicalvereniging Unidos. Voor hen is Bare ook speciaal hertaald in het Nederlands.

---

Vriendelijke vuist: Proud @ .nl

Op 24 februari wordt in Boven in de Warmoesstraat 71 in Amsterdam een voorproefje getoond van Proud @ .NL - een fotoboek voor en door de kleurrijke lgtb-gemeenschap in Nederland.

Proud @ .NL is een fotoboek vol verhalende portretten over mensen die samen laten zien hoe sterk en trots zij zijn. Niet alleen in het uiten van zichzelf als lgtb’s, maar ook in het verdedigen van hun positie binnen de maatschappij. In foto’s gevangen, maar vrij in wie ze zijn, maakt dit boek een vriendelijke vuist tegen ieder die hen nog steeds niet accepteert.

---

Wereldwijd te beluisteren!

DBWA is live te beluisteren in en rond Amsterdam via Salto 1: 106.8 FM op de ether en 103.3 FM op de kabel en wereldwijd online via www.salto.nl doorklikken naar StadsFM (logo rechts op pagina) of twee maanden na uitzending via StadsFM Streaming OnDemand.

Met dank aan:

Gays & Gadgets, Stichting George Mosse Fonds van de UvA, De Zingende Zaag Producties en Stichting Bellefleur.

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!