MVS Radio | Het 'homohuwelijk' revisited

MVS Gaystation kijkt terug

MVS Gaystation was tien jaar geleden al bij de allereerste homohuwelijken, en is er ook nu weer 'bij'; met een uitgebreide terugblik op het ontstaan van het 'homohuwelijk' op vrijdag en een verslag van de festiviteiten van 'nu' op zaterdag.


Vrijdag- en zaterdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur zullen de MVS-radioprogramma's Goed Gebekt en De Roze Kijk uitgebreid stilstaan bij wat door sommigen wel 'het beste exportproduct van Nederland' wordt genoemd.

Vrijdag: verleden
Presentator en verslaggever Jesper Bekkers sprak voor een documentaire over het ontstaan van het huwelijk met alle betrokkenen; van Job Cohen tot Henk Krol en Boris Dittrich, tot het eerste getrouwde lesbische paar.

Hoe herinneren de betrokkenen die tumultueuze periode, waarin gevochten werd voor dat huwelijk, dat volgens sommigen geen huwelijk mocht zijn en volgens anderen niet nodig was? En hoe kwamen ze er dan uiteindelijk toe om hun plek in de geschiedenis - het zij als organisator of uiteindelijke uitvoerder - in te nemen? Een serie gesprekken met voor de goede verstaander een aantal opvallende uitspraken...

Zaterdag: heden
Vrijdagavond is het op verschillende plekken in het land feest ter ere van de verjaardag van het 'homohuwelijk'. Daarom bespreekt De Roze Kijk in samenwerking met Goed Gebekt op zaterdag het heden: in Nederland wordt feest gevierd, maar hoe zit het elders in de wereld? Presentatoren Laura en Maurice bespreken de documentaire van vrijdag van en met Jesper Bekkers' Goed Gebekt en kijken naar ontwikkelingen in andere delen van de wereld.

MVS Goed Gebekt, de huwelijksspecial: vrijdagavond 1 april van 19.00 tot 20.00 uur op Salto Stads FM (live te beluisteren via de voorpagina van MVS)

MVS De Roze Kijk goes Goed Gebekt, de huwelijksevaluatie: zaterdagavond 2 april van 19.00 uur tot 20.00 uur op Salto Stads FM (live te beluisteren via de voorpagina van MVS)

Radioprogramma's van MVS Gaystaton zijn altijd terug te luisteren via de archieven van Salto On Demand op Salto.nl.

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus