ESF | Azerbeidzjan wint Songfestival 2011

Ell & Nikki halen met Running Scared het Eurovisie Songfestival 2012 naar Bakoe

Zaterdagavond zijn Ell & Nikki uit Azerbeidzjan de winnaars geworden van het Eurovisie Songfestival 2011 in Düsseldorf. Hun hit: Running Scared. Ze lieten 24 andere finalisten achter zich. Bekijk de clip!

Italië werd tweede met zanger Raphael Gualazzi en zijn lied Madness Of Love. Zweden werd derde met zanger Eric Saade en zijn nummer Popular. Vooral Saade was bij homo's popular, ongetwijfeld vanwege zijn uiterlijk. De keuze voor Italië was opvallend te noemen, maar wel een beloning. Het land deed dit jaar voor het eerst in 14 jaar weer mee aan het Eurovisie Songfestival.

3JS

De Nederlandse inzending van dit jaar, de 3JS van de TROS, verloren wederom in de halve finale. Het is nog niet bekend of Nederland volgend jaar weer mee doet en of de TROS dan weer de regie over de organisatie van de Nederlandse inzending van het evenement op zich zal nemen. Er gaan steeds meer stemmen op om de TROS te verzoeken de organisatie van het evenement af te staan.

Azerbeidzjan

Azerbeidzjan, of de Republiek Azerbeidzjan is het grootste en meest bevolkte land in de Kaukasus. Het ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië en vormt daarmee een transcontinentale staat. Het land grenst aan de Kaspische Zee in het oosten, Iran in het zuiden, Armenië in het westen, Georgië in het noordwesten en Rusland in het noorden, maar omhelst ook ook tientallen eilanden in de Kaspische Zee.

Bekijk en beluister het winnende nummer hieronder.
Bekijk en beluister álle finalisten in dit artikel.

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus