Minder Gay Pride in 2012?

Pro Gay: beveiligingskosten te hoog

Er zijn vaste waarden in het leven: de zon is warm, het water nat, en geen Gay Pride zonder relletjes vooraf. Dit jaar zijn het weer de te hoge kosten, want volgens Het Parool moeten grote publieke evenementen als de Uitmarkt en de Gay Pride vanaf volgend jaar meer gaan meebetalen aan de politiekosten tijdens zulke feesten.

Zeker is nog niks: de extra kosten zijn een mogelijk gevolg als een voorstel van Minister van Justitie Ivo Opstelten wordt aangenomen.

In dat voorstel staat dat een commercieel evenement voortaan zelf de rekening moet betalen voor de inzet van politie. Bij evenementen op een openbare plaats, zoals de Gay Parade botenparade van de Gay Pride, wordt de organisatoren de helft van de kosten in rekening gebracht als de beveiliging ook door anderen kan worden gedaan.

Afhaken

Het Parool tekent op dat Irene Hemelaar, voorzitter van stichting Pro Gay en dus organisator van het feestje, vreest dat de Pride een schraler aanbod zal krijgen als het voorstel echt doorgaat. Hemelaar: "Als dit doorgaat, is dat een grove aantasting van de kwaliteit van de Pride. De straat- en pleinfeesten worden bekostigd door roze horecaondernemers. Dergelijke bijkomende kosten kunnen de smalle schouders van de homohoreca niet dragen.''

Hogere kosten betekent volgens haar dus afhakende ondernemers en dus minder Pride-feesten op straat. Wat ze er aan gaat doen, is nog niet bekend. Maar voor 2011 hoeft niemand te vrezen: het voorstel heeft nog geen betrekking op de Amsterdam Gay Pride van augustus.

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus