Eindhoven werkt aan eigen homodag in 2013

Organisatie wil geen Roze Zaterdag meer in 2014

Nog niet zo lang geleden werd Eindhoven als stad gepasseerd om de Roze Zaterdag van 2013 naar de Brabantse stad te halen. Utrecht won, maar Eindhoven laat het er niet bij zitten. Zondagavond werd bekend dat de organisatie nu van plan is om een nieuwe, eigen, homodag te organiseren. Tegelijkertijd besloot men om niet meer mee te dingen naar de Roze Zaterdag van 2014.

Via Facebook werden geïnteresseerden van het besluit op de hoogte gesteld. In het bericht schrijft de organisatie onder meer: 

"Het team vrijwilligers dat eerder dit jaar tevergeefs een poging deed de Roze Zaterdag van 2013 naar Eindhoven te halen, zet zich nu in om een ander ‘roze’ evenement in Eindhoven te organiseren."

De organisatie geeft als reden onder meer dat er door de alle plannen voor een Roze Zaterdag in 2013 veel nieuwe contacten zijn gelegd die men niet wil laten verwateren: "Vele nieuwe organisaties, bedrijven en particulieren zijn ingehaakt, nieuwe contacten zijn gelegd, oude banden aangehaald en het toch al brede draagvlak onder de bevolking van Eindhoven is nog verder toegenomen. Het zou jammer zijn als dit alles zomaar weer verloren gaat."

Maar men vindt het eigen plan voor een homodag - ongeacht welke - té sterk om te laten liggen: "Het bid vraagt er eigenlijk gewoon om zoveel mogelijk te worden gerealiseerd, dan toch in een eigen Eindhovens roze evenement met een, zo mogelijk, landelijke uitstraling." Met daarbij als toevoeging: 

"Daar moeten we dus nog iets mee doen, maar vooralsnog zijn we geen voorstander voor een nieuwe kandidatuur voor de titel van Roze Stad in 2014."

De nieuwe homodag in Eindhoven komt er óók in 2013: "We willen daarom een ander roze evenement in Eindhoven organiseren dat ook in 2013 zal plaatsvinden."

De organisatie besluit met de oproep voor geïnteresseerden om zich aan te melden om mee te organiseren. Komende week vindt een bijeenkomst plaats waarbij meer informatie bekend zal worden gemaakt. 

Lees ook: 
Roze Zaterdag 2013 in Utrecht

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus