Foto's | Homofobe politicus betrapt op Grindr

Update: en treedt af...

Update 29-08: Associated Press bericht dat Arango na een meeting afgelopen weekend zijn ontslag heeft ingediend. Dit werd gemeld door de senaatspresident van Puerto Rico, Thomas Rivera Schatz.

Hoe homofober de politicus, des te groter de kans dat hij zelf homo is. Die regel wordt weer eens mooi ingekleurd in Puerto Rico. Daar blijkt een politicus, zelf tegenstander van de invoering van een homohuwelijk en voor zover bekend 'hetero', zelf lange tijd met picante foto's op de populaire iPhone-app Grindr naar mannelijke hapjes gezocht te hebben.

Het lijkt bijna een gouden regel te worden: hoe meer anti-homo een politicus zich uitlaat, des te groter is de kans dat hij ooit een keer betrapt wordt in een genante situatie met iemand van het eigen geslacht, of in ieder geval neigend daartoe. Dit keer gaat het om het Puerto Ricaanse Eerste Kamerlid Roberto Arango. 

Arango stemde enkele jaren geleden tegen de invoering van een 'homohuwelijk' in zijn land, en daarmee bevestigde hij het (op dat vlak) conservatieve standpunt van zijn Partido Popular Democratico. 

Beetje jammer voor Arango dat hij tegelijkertijd ook full frontal zijn kont, torso en ongetwijfeld ook andere lichaamsdelen liep te showen op Grindr. Een plaatselijk tv-station ontdekte zijn foto's na een anonieme tip. De gelijkenissen zijn treffend, en het feit dat op alle foto's dezelfde telefoon en hanger op de foto's staat, is vooral een bevestiging. 

Roberto's verdediging: "Ik ben aan het lijnen en heb daarvoor inderdaad foto's van mezelf gemaakt. Deze specifieke foto's kan ik me alleen niet herinneren". 

Maar, zoals altijd bij vergeten gebeurtenissen: gelukkig hebben we de foto's nog. (De laatste is misschien een beetje Not Safe For Work...)

Roberto Arango hangertje

Roberto Arango hangertje

Roberto Arango

Roberto Arango achterste

Zoals we aan het begin van dit stukje al zeiden, is het bepaald niet de eerste keer dat een politicus met uitgesproken standpunten tegen homoseksuelen zelf homo blijkt te zijn. Wat wel opvallend is, is dat veel (vaak Amerikaanse conservatieve) politici nog proberen hun heimelijke homo-geilerij te verbergen. 

Roberto Arango niet, aangezien iedereen met een iPhone (en tegenwoordig ook ieder Android-toestel of Blackberry) de Grindr-app kan downloaden en dan automatisch alle homo's in zijn buurt kan zien. Wat dus automatisch betekent dat tientallen, dan wel niet honderden of duizenden, homo's rond Arango zijn foto's gezien moeten hebben. 

Ken je in Nederland of België ook politici die vrij open online staan met hun ietwat meer gedetailleerd fotowerk? Tip MVS: pers@mvs.nl. 

Bekijk ook: 
Video | De Straight Pride is voor flikkers

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus