"Philipp Lahm homo..."

"Ik zal geen homo-profvoetballer aanraden zich te outen"

De Duitse profvoetballer Philipp Lahm (27) is zowel aanvoerder bij Bayern München als, zoals het voluit heet, die Deutsche Fußballnationalmannschaft der Männer. Rond hem hangt al enige tijd een hardnekkig gerucht: Schwul. Enfin: Philipp heeft een autobiografie geschreven.

Nou, toll. Alleen deed die autobiografie wel wat stof opwaaien bij de oosterburen toen tabloid Bild met een sneak preview kwam. Z’n kritiek op onder andere een aantal voormalige coaches viel namelijk niet bij iedereen in goede aarde. Voor wie de namen wat zeggen: Jürgen Klinsmann, Felix Magath, Louis van Gaal en Rudi Völler zijn zogezegd not amused.

Verder heeft Philipp ook wat geschreven over homoseksualiteit. Voel je ‘m al aankomen? 

"

Ten eerste: Ik ben geen homo. Ik ben niet slechts voor de schijn met mijn vrouw Claudia getrouwd en ik heb geen vriend in Keulen met wie ik in werkelijkheid samenleef.”

“Blijkbaar loopt in Keulen een man rond die aan ieder die het maar horen wil vertelt dat hij met mij samen is. Dat alleen al vind ik merkwaardig, maar nog merkwaardiger vind ik dat dit verhaal overal kan circuleren en op internet is terug te vinden in talloze speculaties.”

“De speculaties kunnen me weinig schelen. Ik heb niets tegen homo’s en ik vind homoseksualiteit niet verwerpelijk. Maar ik verwonder me er altijd weer over dat een paar figuren die zo’n verhaal in omloop brengen zoveel invloed op de publieke opinie hebben. ‘Philipp Lahm homo’... is er echt niets belangrijkers?

"

Voetbal en homo’s, het blijft keer op keer weer stof doen opwaaien. Al leek de toon de laatste tijd gematigd positief te zijn, met hetero’s die homoseksuele collega’s opriepen om uit de kast te komen. En toen was er dus opeens dat boek van Philipp Lahm.

“Ik zal geen homo-profvoetballer aanraden zich te outen. Ik ben bang dat het hem net zo zal vergaan als de Engelse profspeler Justin Fashanu, die zich na zijn comingout dusdanig in het nauw gedreven voelde dat hij uiteindelijk zelfmoord pleegde.”

Waaróm Philipp daar precies bang voor is wordt dan helaas weer niet gequote. Als het al in het boek staat. Mocht je het boek gaan lezen, laat ons het dan vooral weten.

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus