Video | Chaz Bono (van Cher) in opspraak

Trans-zoon in Dancing With The Stars; reli's zijn boos

In Nederland kijken wij na Big Brother Kelly (geboren Ferry) al wat minder op van transgenders op tv, en dat is maar goed ook. Maar waar Kelly tegenwoordig al borsten wiegelend door het beeld gaat, staan in de VS de religieuze organisaties op hun kop omdat de transseksuele zoon van zangeres Cher meedanst in Dancing With The Stars (!).

Inderdaad. Chaz Bono, zoon van Cher, is een deelnemer in Dancing With The Stars. Niks aan de hand, zou je zeggen. Maar niets in minder waar. Want Chaz werd natuurlijk ooit geboren als Chastity Sun Bono, en vooral beroemd omdat ze haar grootste wens in vervulling liet gaan: man worden.

Tegenwoordig is Chaz dus een voorvechter van transgenderrechten. Maar óók nog steeds de zoon van een groot homo-icoon: Cher. En dus kan het zomaar zijn dat Chaz gevraagd wordt om mee te dansen in de Amerikaanse versie van Dancing With The Stars. Maar dat pikken de reli's in het land niet zo.

Daags nadat bekend werd dat Chaz meedoet aan DWTS, hing een van de meest homofobe organisaties van de VS dan ook aan de bel. Als Chaz deelnemer aan DWTS blijft, kunnen leden van Focus On The Family niet meer naar het programma kijken. Er werd zelfs een online protestactie opgestart. 

Chaz zelf? Die probeert er koel onder te blijven. Het Amerikaanse programma Good Morning America vatte de situatie goed samen:

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus