Einde voor 365gay.com

Logo verschuift webactiviteiten

Een drama voor alle overtikkende nieuwssites: de Amerikaanse homowebsite 365gay.com stopt ermee. Moederbedrijf Logo heeft namelijk besloten om de webactiviteiten anders te gaan inrichten en daarmee wordt de stekker uit de nieuwssite getrokken. Er is wel een lichtpuntje: de meest populaire onderdelen krijgen een nieuwe plek binnen Logo.

Hoofdredactrice Jennifer Vanasco heeft dit afgelopen weekend bekendgemaakt in een blog op de site. Vanasco was sinds 2007 werkzaam voor de nieuwssite. Op 30 september aanstaande is de laatste redactiedag van de website.

Het is overigens onduidelijk of ook het volledig archief van de site volledig offline wordt getrokken. Wel krijgen een aantal onderdelen een plek binnen Logo, zoals 'Ask the Expert'.

Vrijwilligersproject

365gay.com bestaat sinds de jaren '90, toen het als Canadees project de lucht in ging. Zoals zoveel homosites, begon de site als vrijwilligersproject. In 2006 werd de site overgenomen en geprofessionaliseerd door Logo, van MTV.

Nu, enkele jaren later, heeft hetzelfde moederbedrijf besloten om de site op laten houden met bestaan.

De website trekt volgens Compete bijna 86.000 unieke bezoekers per maand. Hiermee is het een relatief kleine website in vergelijking tot die nieuwssite Advocate.com. Deze website trekt volgens Compete ongeveer drie keer mee bezoekers. Aan de andere kant is Advocate een verlengde van het blad en heeft 365gay.com geen papieren versie.

Jennifer Vanasco

Homo's bij MTV

De paraplu van de 365gay.com is Logo, het homonetwerk van MTV. Behalve deze website heeft Logo een aantal televisiestations en nog vier webplatforms: LogoOnline voor de zenders, AfterEllen en AfterElton voor nieuws en lifestyle en een social netwerksite voor GLBT's die behoren tot een van de etnische minderheden in de VS. Toch heeft geen van de vier sites dezelfde diepgang als 365gay.

Logo

Koepelorganiatie Logo is in 2005 opgericht. De zender biedt een mix van reality, reisprogramma's, datingprogramma's maar ook documentaires, alles met een homorandje. Soms worden programma's ook op een van de andere zenders van MTV uitgezonden, maar dit gebeurd niet frequent.

Logo krijgt overigens vaak de kritiek dat het teveel vasthoudt aan de stereotypen die binnen de homogemeenschap bestaan.

Overtikken

Mede door de compleetheid van 365gay.com was de site overigens een populaire 'overtiksite' van veel blogs en nieuwssites in andere talen. Die zullen nu op zoeken moeten naar een nieuw Engelstalig medium om over te kunnen tikken. Het kan dus zomaar zijn dat er de komende tijd op sommige nieuwssites minder berichten verschijnen. 

Lees ook:
Afscheidscolumn van Vanasco

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus