Verplichte homovoorlichting is 'beste gebeurtenis'

In een jaarlijkse poll hebben bezoekers van de website van de Gay Krant mogen stemmen op de volgens hen meest belangrijke gay-gerelateerde gebeurtenis van het afgelopen jaar. Ze kozen voor het verplicht stellen van voorlichting over seksuele diversiteit op scholen...

Na jarenlang getouwtrek tussen regering en Tweede Kamer werd in 2012 definitief besloten om voorlichting in het onderwijs verplicht te stellen. Het resultaat kwam mede tot stand door een intensieve lobby van COC Nederland. Het kabinetsbesluit behaalde in de online poll van het tijdschrift 26,2% van de stemmen. 

Op de 2e plaats eindigde met 14,5% het einde van het ‘Don’t Ask, Don’t Tell’-beleid in het Amerikaanse leger. De ban op openlijke homo’s en lesbiennes werd dit jaar opgeheven.

Derde wapenfeit is de alsmaar doorgaande discussie rond het al dan niet aanblijven van de weigerambtenaar (11,0%), en de top-5 wordt gecompleteerd met de homokus scene van Ferry Doedens en Sinan Eroglu in Goede Tijden, Slechte Tijden (10,2%) en het actieplan tegen homofobie in de (top)voetbalsport dat de KNVB in oktober lanceerde.

Amper tien maanden geleden werd er nog heftig gediscussieerd over de verplichte 'homovoorlichting'. In Pauw & Witteman zaten Arie Boomsma, onder meer presentator van het KRO-programma Uit De Kast, en Wim Kuiper, directeur van de Besturenraad van Christelijke Scholen, tegenover elkaar.

Bekijk het fragment:

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus