Anonymous hackt Westboro Baptists

Adressenlijst homofobe kerkgroep online

Hackers die beweren lid te zijn van het hackerscollectief Anonymous hebben een adressenlijst online geplaatst met - volgens de plaatsers - de gegevens van enkele tientallen leden van de Westboro Baptist Church, de kerk die (onder meer) bekendheid verwierf door hun "God Hates Fags"-protesten.

Anonymous besloot tot het hacken van Westboro en het publiceren van hun gegevens nadat de kerkgroep bekendmaakte te willen protesteren bij de begrafenissen van enkele bij de schietpartij op de Sandy Hook basisschool omgekomen kinderen. 

Eerder protesteerden de leden van de Westboro Baptist ook al bij uitvaarten van in irak omgekomen soldaten. Daarop reageerde Anonymous nooit. Nu lijkt dat dus een andere zaak. 

Hóe of waar de hackers de gegevens van de Westboro-leden vandaan haalden, is niet helemaal duidelijk. Het is dan ook lastig om de legitimiteit van de gegevens te verifiëren, aangezien de kerkgroep zelf daartoe niet bereid is. Desalniettemin publiceerden de hackers op verschillende sites een lijst met administratieve gegevens van de kerk, waaronder adresgegevens, telefoonnummers, mailadressen en functietitels. 

De lijst lijkt afkomstig te zijn van het eigen advocatenkantoor dat de kerk runt. Daar staan veel familieleden van Fred Phelps, de leider van de kerk, op de loonlijst. Waaronder, inderdaad, de gegevens van Fred Waldron Phelps, de grote leider zelve. 

De lijst is overigens ook in het bezit van MVS. Niet dat ze daar bij de Westboro Baptist Church wakker van zullen liggen: de lijst is in de Verenigde Staten inmiddels door zowat alle grote media overgenomen, gelinkt en natuurlijk ook gedownload. 

Bekijk hieronder de officiële 'oorlogsverklaring' van Anonymous richting de Westboro Baptist Church, waarin ook nadrukkelijk hun discriminatie van homoseksuelen wordt genoemd als één van de redenen om de kerk aan te pakken: 

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus