Video | Verontwaardiging over uitspraak Paus

"Homohuwelijk is bedreiging voor de vrede"

De Paus heeft weer eens van zich doen spreken. De leider van de katholieke kerk noemde het homohuwelijk vrijdag "een bedreiging voor de vrede". Zijn uitspraak stuitte wereldwijd op verontwaardigde reacties, maar feitelijk herhaalt de paus gewoon wat hij - en zijn voorgangers - al jaren zonder effect roepen.

Lees ook: 


"Euthanasie, abortus en homohuwelijk zijn zware bedreigingen voor de vrede", zo schreef paus Benedictus XVI in een boodschap ter gelegenheid van de Werelddag van de Vrede, die op 1 januari wordt gevierd.

Volgens de kerkvorst brengt abortus verder "onherstelbare schade toe aan de ontwikkeling, de vrede en het milieu". En als in een wet "een vermeend recht op euthanasie" wordt geregeld, wordt daarmee het "basisrecht op leven bedreigd", stelt de paus volgens de krant la Repubblica van vrijdag.

De uitspraken van de paus zijn wereldwijd met veel verontwaardiging ontvangen. Op zich is de boodschap van de paus echter niks nieuws: het kwam al veel vaker voor dat een paus homoseksualiteit, en in die slipstream het homohuwelijk, veroordeelt. De laatste tijd echter is er een steeds vaker gehoorde wens dat de kerkleider zijn uitspraken in ieder geval inperkt. Met deze meest recente tekst heeft Benedictus in ieder geval laten zien dat híj niet de paus is die de kerkelijke vernieuwing voor zijn rekening zal nemen. 

Twee jaar geleden beweerde de paus al eens dat het 'homohuwelijk' het einde van de mensheid zou inluiden. Ook die uitspraak werd met veel verontwaardiging ontvangen, maar had uiteindelijk weinig effect.

Enkele maanden geleden veroordeelde de paus ook al het mogelijke invoeren van het 'homohuwelijk' in Frankrijk. Popicoon Lady Gaga deed toen van zich spreken:

Inmiddels bekijkt de Amerikaanse federale rechtbank of en hoe een 'homohuwelijk' in de VS mogelijk zou zijn, en wordt ook in Groot-Brittannië openlijk gesproken over het homohuwelijk in de Anglicaanse kerk. 

Lees ook: 

 

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus