COC wil actie politiek na uitspraken paus

COC Nederland noemt de recente uitspraken van de paus over homoseksualiteit 'verbijsterend en liefdeloos'. De homobelangenorganisatie wil nu dat minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) de pauselijke nuntius in Nederland op het matje roept en het Vaticaan zijn bijzondere status bij de Verenigde Naties verliest.

Paus Benedictus XVI zei vrijdag in zijn kersttoespraak dat homo's de rol die God hun heeft gegeven manipuleren, waarmee ze 'de essentie van het menselijk wezen' zouden vernietigen. De kerkvorst sprak dit jaar vooral over het uitdragen van 'gezinswaarden'.

De paus heeft onlangs al gezegd dat het homohuwelijk volgens hem een bedreiging is voor de wereldvrede, en nu is het COC de uitspraken van de paus echt beu.

"In plaats van een boodschap van vrede en liefde, kiest de paus in deze kersttijd voor een frontale aanval op homoseksuele vrouwen en mannen", klaagde COC-voorzitter Tanja Ineke over de 'kwetsende' uitspraken.

Het COC wil dan ook dat minister Timmermans de nuntius, de ambassadeur van de paus in Nederland, ontbiedt en hem om opheldering vraagt over de pauselijke uitspraken.

De minister maakte zijn positie vrijdag al duidelijk. "Het burgerlijk huwelijk openstellen voor mensen van gelijk geslacht is niets meer of minder dan respect voor de unieke mens", liet hij in een reactie op Facebook weten.

Verder zou het Vaticaan als het aan het COC ligt niet meer aan vergaderingen van organisaties als de Verenigde Naties en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa moeten kunnen deelnemen, aangezien die positie geregeld wordt gebruikt voor het torpederen van voorstellen die de mensenrechten van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders beogen te verbeteren.

Lees en kijk ook: 

Video | Verontwaardiging over uitspraak paus

Interessant item?
Via de buttons hieronder tip je gemakkelijk je vrienden en bekenden op Facebook of Twitter!

Geef hier je mening over dit item!

comments powered by Disqus